Bibelkursen Både &

Ansök nu

Bibelkursen vill ge verktyg för ett hållbart liv och en hållbar tro, som i folkhögskoleanda vill få oss att upptäcka, utvecklas och växa i livet. Detta gör vi tillsammans med varandra och tillsammans med Gud. Som studerande kommer du bland annat att fördjupas i ämnena bibelkunskap, troslära, kyrkohistoria och ledarskap. 

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 31 maj 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga särskilda förkunskaper krävs.

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri men lunch är obligatorisk för alla studerande på skolan. För kostnader avseende mat, boende, material och försäkring, se skolans webbsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Johannes Adrian

Telefon: 0320-20 58 30
E-post:
johannes.adrian@helsjon.se


OBS!
Ansök senast 31 maj 2021

Med Bibeln som grund och Jesus som förebild ges du i ett kontextuellt perspektiv möjlighet att fördjupa din tro och hjälp att leva idag . Vi tror att i umgänget med Bibeln kan vi upptäcka en fördjupad gudsrelation och få förnyade förutsättningar för att leva hållbart. Både& är en strävan efter helhet.

 

Att vara kristen är inget enmansjobb: vi behöver varandra! Livet på folkhögskola kan forma stark gemenskap. I livet tillsammans upptäcker vi oss själva och vilka Gud kallat oss att vara. Oavsett om vi kallar oss liberala, konservativa eller något mittemellan är det inspirerande att möta andra. Hur kan jag, i mitt sammanhang, bidra till större gemenskap och brobyggande i församling, samhälle och bland människor av annan tro och övertygelse? 

 

Naturen runt Helsjön är fantastisk och under året kommer olika friluftsmoment att finnas med i undervisningen. Vårt kapell är ett av skolans hjärtan där bön, andakt och mässa får vara en god rytm för livet på Helsjön. Vi har även ett nära och mångåriga samarbete med Anafora i Egypten samt ett utbyte med Svenska kyrkan i Tallinn. Under höstterminen respektive vårterminen planerar vi för möjligheten till volontärarbete på dessa platser. 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://helsjon.se/utbildningar/bibelkursen-bade/