Allmän kurs

Ansökan stängd

Vi har ett fåtal platser lediga på allmän kurs med start i januari 2022! Det gäller dig som inte hunnit läsa in så mycket på gymnasiet utan vill börja från början och ge studierna en ny chans. Du kan läsa in grundläggande behörighet för studier på högskola eller yrkeshögskola. Du kan också läsa in vissa särskilda behörigheter.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Beroende på din tidigare utbildning

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga särskilda förkunskaper krävs förutom grundläggande kunskaper i svenska språket.

Kostnader: Middag är obligatorisk för alla studerande på skolan. För kostnader avseende mat, boende, material och försäkring, se skolans webbsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 11 jan 2022 - 3 jun 2022

Kontakt:
Anna Aspegren

Telefon: 0320 - 20 58 30
E-post:
anna.aspegren@helsjon.se


På Allmän kurs på Helsjön folkhögskola kan du läsa in grundläggande behörighet för studier på högskola. Du kan också läsa in de behörigheter du behöver för att gå en yrkesutbildning. Om du redan har ett slutbetyg från gymnasiet eller saknar enstaka behörigheter kan du gå vårt högskoleförberedande år, projektåret. Det finns också möjlighet att läsa in särskilda behörigheter i vissa kurser.

Vi är en skola som erbjuder både utmaning och trygghet. Här kan du gå på djupet i studierna samtidigt som du får möjlighet att stärka din självkänsla. För dig som behöver hjälp med läsande och skrivande erbjuder vi extra studietid och stöd. För dig som gillar en extra utmaning har vi bred kompetens på många områden.

Eftersom vi tycker att möten mellan människor är något av det finaste som finns arbetar vi mycket i grupp och ser till att skapa tillfällen där alla på skolan kan mötas. Vi arbetar ofta ämnesöverskridande eftersom vi tror att vi lär oss bäst när kunskap sätts in i ett sammanhang.

Profiler
När du läser Allmän kurs på Helsjön folkhögskola kan du välja bland flera olika tillval bland annat Hållbarhet och friluftsliv, Konst eller Psykologi. Läs mer om tillvalen på vår hemsida. 

Välkommen till oss!

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kunskaper motsvarande grundläggande behörighet för fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. Vi vill också ge dig redskap och kunskaper som hjälper dig att påverka, inte bara din livssituation utan också det samhälle vi lever i.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://helsjon.se/utbildningar/allman-kurs/