Bibelskolan Både&

Ansökan stängd
Skola:
Helsjön folkhögskola
Plats:
Horred - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga särskilda förkunskaper krävs.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri men lunch är obligatorisk för alla studerande på skolan. För kostnader avseende mat, boende, material och försäkring, se skolans webbsida.

Kontakt: Sofia Nordin

Telefon: 0320-20 58 30

E-post:
sofia.nordin@helsjon.se

Bibelskolan vill ge verktyg för ett hållbart liv och tro, som i folkhögskoleanda vill få oss att upptäcka, utvecklas och växa i livet. Detta gör vi tillsammans med varandra och tillsammans med Gud.

Med Bibeln som grund och Jesus som förebild ges du i ett kontextuellt perspektiv möjlighet att fördjupa din tro och hjälp att leva idag . Vi tror att i umgänget med Bibeln kan vi upptäcka en fördjupad gudsrelation och få förnyade förutsättningar för att leva hållbart. Både& är en strävan efter helhet.

 Att vara kristen är inget enmansjobb: vi behöver varandra! Livet på folkhögskola kan forma stark gemenskap. I livet tillsammans upptäcker vi oss själva och vilka Gud kallat oss att vara. Oavsett om vi kallar oss liberala, konservativa eller något mittemellan är det inspirerande att möta andra. Hur kan jag, i mitt sammanhang, bidra till större gemenskap och brobyggande i församling, samhälle och bland människor av annan tro och övertygelse? 

 Naturen runt Helsjön är fantastisk och under året kommer olika friluftsmoment att finnas med i undervisningen. Vårt kapell är ett av skolans hjärtan där bön, andakt och mässa får vara en god rytm för livet på Helsjön. Vi har även ett nära och mångåriga samarbete med Anafora i Egypten samt ett utbyte med Svenska kyrkan i Tallinn. Under höstterminen respektive vårterminen planerar vi för möjligheten till volontärarbete på dessa platser. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://helsjon.se/utbildningar/bibelkursen-bade/

Helsjön folkhögskola

En skola i naturskön avstressande miljö. Vi vill stimulera till möten och utveckla deltagarna till att våga göra sin röst hörd. Såväl kulturen som arbetet med hälsa, miljö och rättvisefrågor har en stor plats på skolan. Helsjön har en kristen grundsyn med öppenhet för alla, oavsett tro och livsåskådning. Vi har ungefär hundra studerande och plats för ett femtiotal på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Helsjön folkhögskola
Helsjön 1
519 90 Horred

Telefon: 0320-20 58 30
E-post: info@helsjon.se
Webbadress: https://helsjon.se/