Husbyggarlinje

Ansök nu

Kursen ger dig kunskaper så att du kan bygga ett hus från grund till tak. Förstå material, hur en konstruktion fungerar, hur regelverken som styr byggnation skall tillämpas.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år. Gymnasieexamen eller motsvarande, samt erfarenhet av snickeri, är meriterande.

Kostnader: Internat- eller externatavgift. Kurslitteratur. Kostnader tillkommer för material personliga verktyg och studieresor.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 25 maj 2022

Kontakt:
Daniel Jaktlund

Telefon: 073-141 60 71
E-post:
daniel.jaktlund@hjalmared.se


Fler kurser inom: Trä , Möbler , Husbygge , Byggnadsvård

För dig som

  • vill ha ett praktiskt framtidsyrke
  • är intresserad av snickeri och byggnadsteknik
  • uppskattar både traditionella och moderna tekniker
  • vill studera och praktisera på heltid

Vi samverkar med husfabrikörer, träteknikföretag och finsnickerier vilket öppnar möjligheter för dig till arbete. Det här är kursen för dig som vill erövra kunskap och omsätta den i arbetslivet men också för dina egna byggprojekt.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ditt eget engagemang i att tillgodogöra dig kunskap, visa prov på utveckling och ta vara på möjligheten att pröva på arbetet i praktikperioderna öppnar för stora möjligheter att landa i ett framtidsyrke.

Husbyggarlinjen är en utbildning som ger dig både praktiska färdigheter och förberedande kunskaper inom för fortsatta studier eller yrkesliv. Utbildningen sker i samarbete med lokala aktörer i branscher. Undervisningen kompletteras med besök av aktiva yrkesutövare samt studiebesök i närområdet.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.hjalmared.se/utbildningar/husbyggarlinje/