Allmän kurs grundskolenivå - deltid/heltid

Hjo folkhögskola


Ansök nu

Samtliga allmänna ämnen med möjlighet till fördjupning i vissa samt nivågruppering i svenska, engelska samt individuell undervisning i matematik. Tillval varierar år från år.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: personligt brev

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 7 jan 2020 - 29 maj 2020

Kontakt:
Christina Lindberg

Telefon: 0503-323 30
E-post:
christina.lindberg@hjofolkhogskola.se

Studier på grundskolenivå. 

Allmän kurs Avstamp är till för dig som inte är klar med grundskolan och har svenska som andraspråk. Ett avstamp tar du när du ska hoppa högt och långt. Det gör du här! 

Stort fokus läggs vid språkträning. I Avstamp studerar du svenska i tema. Det innebär att du lär dig svenska genom andra ämnen, att allt du studerar också är språkträning. Ett tema är en fördjupning i något som är särskilt intressant. Till exempel klimat eller industrialismen. I temastudierna ingår ämnen som samhällskunskap, naturkunskap, geografi, historia. Vi blandar teori och praktiskt, kreativt arbete med studiebesök. 

Engelska och matematik läser du på rätt nivå för dig. Dessutom erbjuder vi tillvalsämnen, som till exempel musik, körkortsteori och idrott. Tillvalen varierar från år till år. 

När du läser här blir du väl förberedd för nästa steg. Det kan vara gymnasiestudier i Utblick, yrkesvux eller ett arbete.

 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Få behörighet till vidare studier

Länk till kursen på skolans webbplats
http://folkhogskolan.com/allman-kurs/allman