Elev/lärarassistent - distans

Ansökan stängd

Elev/lärarassistent - distans

Hjo folkhögskola

Ansökan stängd
Detta är en utbildning för dig som är pedagogiskt och socialt intresserad och vill arbeta inom skolan men i dagsläget inte är beredd att läsa till lärare.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
33 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För den som inte tidigare har läst integrationsassistentutbildningen på Hjo folkhögskola, antagningsbesked ges via epost, på den uppgivna e-postadress man angivit vid den digitala ansökan.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Niklas Ahlin

Telefon: 0503-323 16
E-post:
niklas.ahlin@hjofolkhogskola.se


En ny utbildning till elev/lärarassistent startades under hösten 2018 på Hjo folkhögskola. Det är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom skolan med fokus på̊ att stödja eleverna socialt och i deras lärande.

Du kommer att vara en hjälp för både lärarna och eleverna, ditt fokus ligger på eleven, både gruppen som helhet och den enskildes behov av hjälp i sitt lärande men arbetet kan även bestå av olika typer av administrativt arbete och ett assisterande stöd till läraren, beroende av det behov som finns på den aktuella skolan du arbetar.

Utbildningen till elev/lärarassistent startades under hösten 2018 på Hjo folkhögskola. Det är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom skolan med fokus på̊ att stödja eleverna socialt och i deras lärande. Du kommer att vara en hjälp för både lärarna och eleverna, ditt fokus ligger på eleven, både gruppen som helhet och den enskildes behov av hjälp i sitt lärande men arbetet kan även bestå av olika typer av administrativt arbete och ett assisterande stöd till läraren, beroende av det behov som finns på den aktuella skolan du arbetar.

Detta är en utbildning för dig som är pedagogiskt och socialt intresserad och vill arbeta inom skolan men i dagsläget inte är beredd att läsa till lärare. Med yrket som elev/lärarassistent har du ändå möjlighet att jobba nära eleven och samtidigt vara ett pedagogiskt och socialt stöd i nära samarbete med lärararna.

Utbildningen har ett speciellt integrationsperspektiv med ett nära samarbete med skolans integrationsassistentutbildning. Utbildningen till elev/lärarassistent breddar dock arbetet till att omfatta alla skolans elever oberoende av språkbakgrund.

Kursen till elev/lärarassistent ges i olika varianter:

  • 50% halvdistans - för dig som redan har läst integrationsassistentutbildningen på Hjo folkhögskola. Man läser antinen på halvdistans med en skoldag i veckan på Hjo folkhögskola eller helt via distans, med inbjudan till gemensam samling på Hjo Folkhögskola 4 gånger per termin.
  • 100% halvdistans - för dig med fullgjort svenskt eller utländskt gymansium och minst behörighet i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1. Med detta alternativ läser man på Hjo folkhögskola 2 dagar i veckan samt ett antal dagar, per terin, med studiebesök utöver detta. 
  • 100% heldistans - för dig med fullgjort svenskt eller utländskt gymansium och minst behörighet i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1. Med detta alternativ läses kursen via vår lärplattform samt att man inbjudes till gemensamma träffar på Hjo folkhögskola 4 gånger per termin.

Utbildningen till elev/lärarassistent ges som särskild kurs (berättigar inte till studieomdöme).

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://folkhogskolan.com/integrationsassistent/elevassistent