Allmän kurs grundskolenivå - på plats i Skövde

Behörighetsgivande kurs Hjo folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Mitt i Skövde, i hörnet av Kyrkparken, ligger Hjo folkhögskolas filial. Här läser du svenska som andraspråk, matematik, engelska och samhällsorientering på grundnivå. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: personligt brev

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt: Veronika Frändberg

Telefon: 0503-323 12

E-post:
veronika.frandberg@hjofolkhogskola.se

Studier på grundskolenivå. 

Världen och samhället är inte uppdelade i olika ämnen - och det är inte studierna hos oss heller. Vi läser ofta flera ämnen på en gång, i något som vi kallar “tema”. Det betyder att vi studerar intressanta områden, där flera olika ämnen ingår, t.ex. samhällskunskap och naturkunskap. Samtidigt fokuserar vi på att du ska utveckla dina kunskaper i svenska. Hos oss lär du dig språket när du fördjupar dig i ett tema, som till exempel yrkesliv, hälsa, hållbarhet eller demokrati.

Vi planerar innehållet i kurserna tillsammans och om det är något du vill lära dig mer om så kan det bli en del av det vi studerar. Vi gör studiebesök, bjuder in föreläsare och tar del av det som samhället runtomkring oss erbjuder, till exempel teater och musik. 

När du läser här blir du väl förberedd för nästa steg. Det kan vara gymnasiestudier på allmän kurs, yrkesvux eller ett arbete.

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Få behörighet till vidare studier

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://folkhogskolan.com/allman-kurs/folkhogskola-skovde

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln