Kyrkomusikerutbildning - deltid

Profilkurs, Yrkesutbildning Hjo folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  2,5 år
 • Ansök senast:
  1 april 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Deltidsutbildningen vänder sig till de som har högskole- eller motsvarande utbildning i musik, t.ex. piano-/sångpedagoger eller musiklärare. Studierna bedrivs på skolan två dagar per vecka.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 februari 2023

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande, prov i orgel, sång, piano, musikteori och intervju. Inträdesprov 1 dag under vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Helena Ambertson

Telefon: 0503-323 13

E-post:
helena.ambertson@hjofolkhogskola.se

Deltidsutbildningen vänder sig till de som har högskole- eller motsvarande utbildning i musik, t.ex. piano-/sångpedagoger eller musiklärare. Studierna bedrivs på skolan två dagar per vecka. Åtta veckors praktik är obligatorisk och handläggs av de olika stiften.

Inträdesprov till kyrkomusikerlinjen sker någon av dagarna i vecka 16. Proven omfattar orgel, sång, piano, kördirigering, gehör och teori och tar en dag i anspråk.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://folkhogskolan.com/kyrkomusikerutbildning

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat. På Hjo folkhögskola ska varje människa få möjlighet att växa på sitt eget sätt och vi har ett stort fokus på dig som individ; dina mål, möjligheter och din personliga utveckling ligger oss varmt om hjärtat. Hjo folkhögskola är en stiftelse som har Skara Stift som huvudman. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/