Feministiskt fokus: Film, text & performance

Ansökan stängd

Feministiskt fokus: Film, text & performance

Kvinnofolkhögskolan


Ansökan stängd
Vi arbetar med feministiskt fokus på samhällsförändring genom konstnärliga uttryck. Inga förkunskaper krävs utöver engagemang och grundläggande datakunskap.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Innan du blir antagen kommer du att kallas till en antagningsworkshop. Workshopen är en obligatorisk del av ansökningsprocessen.

Kostnader: 1400 kr/termin. Avgiften täcker visst kursmaterial, försäkring, besök vid utställningar, kaffe/te, osv.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 11 jun 2021

Kontakt:
Johanna Gustavsson

Telefon: 031-780 35 00
E-post:
expedition@kvinnofolkhogskolan.se


Fler kurser inom: Dans , Performance , Konstnärligt foto , Skriva , Prosa , Poesi

Det här är en kurs för dig som vill arbeta konstnärligt med politiska frågor. Du ges möjlighet att utveckla ditt politiska språk genom konstnärliga strategier och du får kunskap och verktyg inom performance, text och film/rörlig bild. Utifrån en aktivistisk tradition använder vi kroppen och de medel som finns tillgängliga för att undersöka och gestalta det privata och det politiska och du lär dig gestalta teori och filosofi genom konstnärlig praktik.

Stort fokus läggs på den konstnärliga processen; att utforska vad, varför och för vem vi berättar är lika viktigt som hur. Vi diskuterar konstens påverkan på politik i samtiden och historiskt, estetiska och etiska val, konstnärligt ansvar – konstnärlig frihet och frågeställningar utifrån konst som en del av samhällsdebatten. Vi arbetar för att stärka, påverka, skapa gemenskap och diskussion och samarbetar med grupper och aktörer både inom och utanför skolan. Vi lär oss ge och ta emot konstruktiv kritik och att se vårt arbete som en del av en pågående process. Vi lär oss strukturera och planera arbetet – från estetiska val till ekonomisk planering.

Du som söker kan ha mycket eller litet erfarenhet av konstnärligt arbete, det viktiga är att du brinner för konst och politik och att du är intresserad av att arbeta och utvecklas i grupp.

Delar av undervisningen sker på kvällstid.