Feministiskt fokus: Film, Text & Performance

Profilkurs Kvinnofolkhögskolan
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Vi arbetar med feministiskt fokus på samhällsförändring genom konstnärliga uttryck. Inga förkunskaper krävs utöver engagemang och grundläggande datakunskap.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Innan du blir antagen kommer du att kallas till en antagningsworkshop. Workshopen är en obligatorisk del av ansökningsprocessen. Workshopen är på plats på skolan och tar ungefär 1,5 timma. Se kurssidan på skolans hemsida för mer info, datum och tider.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: 1 100 kr/termin. Avgiften täcker visst kursmaterial, försäkring, besök vid utställningar, kaffe/te, osv.

Kontakt: Johanna Gustavsson

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
expedition@kvinnofolkhogskolan.se

Det här är en kurs för dig som vill arbeta konstnärligt med politiska frågor. Du ges möjlighet att utveckla ditt politiska språk genom konstnärliga strategier och du får kunskap och verktyg inom performance, text och film/rörlig bild. Utifrån en aktivistisk tradition använder vi kroppen och de medel som finns tillgängliga för att undersöka och gestalta det privata och det politiska och du lär dig gestalta teori och filosofi genom konstnärlig praktik.

Stort fokus läggs på den konstnärliga processen; att utforska vad, varför och för vem vi berättar är lika viktigt som hur. Vi diskuterar konstens påverkan på politik i samtiden och historiskt, estetiska och etiska val, konstnärligt ansvar – konstnärlig frihet och frågeställningar utifrån konst som en del av samhällsdebatten. Vi arbetar för att stärka, påverka, skapa gemenskap och diskussion och samarbetar med grupper och aktörer både inom och utanför skolan. Vi lär oss ge och ta emot konstruktiv kritik och att se vårt arbete som en del av en pågående process. Vi lär oss strukturera och planera arbetet – från estetiska val till ekonomisk planering.

Du som söker kan ha mycket eller litet erfarenhet av konstnärligt arbete, det viktiga är att du brinner för konst och politik och att du är intresserad av att arbeta och utvecklas i grupp.

Ansökan för läsåret 22/23 är nu öppen!

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://kvinnofolkhogskolan.se/kurs/feministiskt-fokus-film-text-performance/

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln