Allmän kurs DISTANS - med feministisk profil!

Ansök nu

Allmän kurs DISTANS - med feministisk profil!

Kvinnofolkhögskolan

Ansök nu
Allmän linje distans med feministisk profil är en utbildning för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete och är intresserad av feminism och mänskliga rättigheter!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver vara minst 18 år och färdig med grundskolan och ha gått minst ett år på gymnasiet. Om du har svenska som andra språk så behöver du vara klar med Sva1. Vi behandlar din ansökan först när tidigare betyg har skickats in.

Kostnader: 500 kr

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Kontakt:
Sara Nelson Anyuru

Telefon: 031-780 35 00
E-post:
sara.nelson_anyuru@kvinnofolkhogskolan.se


Allmän linje DISTANS med feministiskt profil är utbildningen för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete och är intresserad av frågor som rör feminism, mänskliga rättigheter och normkritiska perspektiv.

Du studerar via nätet och behöver därför ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon.

Utbildningen är anpassad för vuxna och ger en bred allmänbildning. Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Du läser gymnasiegemensamma ämnen som svenska, engelska, samhällskunskap, religion, matematik, naturkunskap och historia. Du kan också läsa olika valbara kurser. Särskilda behörigheter kan i vissa fall ges. Studierna ges på helfart men möjlighet till halvfart finns. Detta sker i så fall i samråd med studiehandledare.

Tillsammans med din studiehandledare planerar du din studiegång på folkhögskolan. Du som har tidigare studier på gymnasienivå gör din planering efter validering av dina tidigare studier. Du som på detta sätt kompletterar tidigare studier kan nå grundläggande behörighet på ett eller två år. Du bör ha minst ett klart på gymnasiet. Du studerar utifrån dina egna förkunskaper och förutsättningar. Kursen kräver god studieförmåga och självständighet på grund av att det i hög grad är du själv som organiserar dina studier. Gymnasiebehörighet ger dig behörighet att söka vidare till fortsatta studier på universitet och högskola. Det stärker även dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Grupparbete och gruppredovisningar är en del av arbetssättet. Du ingår i en studiegrupp som du träffar ofta i videokonferenser och arbetar tillsammans med i projekt. Detta gör att du har ett sammanhang, trots att du läser på distans. Förutom ämnesstudier i matte, engelska och svenska läser vi ämnesövergripande studier i moduler om ca 6 veckor. Studierna kräver att du ska kunna vara uppkopplad varje dag, fem dagar i veckan. Vissa videokonferenser sker dagtid. Mycket av skolarbetet kan dock ske utan att du är uppkopplad.

Skolträffar och webbseminarier: När skolan anordnar något gemensamt t.ex. föreläsningar eller kulturarrangemang bjuds också deltagarna på distanskurser in. Boka redan nu Internationella kvinnodagen 8 mars i Göteborg!

Ansökan

OBS! När du ansöker ska du skicka med:
– Personligt brev och personbevis
– Betyg från dina tidigare skolor

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskilda behörigheter kan i vissa fall ges.