Allmän kurs Livskursen Samhällsvetenskaplig/ humanistisk

Ljungskile folkhögskola


Ansök nu

Vi undersöker olika perspektiv på samhället, på människan och livet för att bättre förstå, bli delaktiga och kunna påverka. Samtal och diskussioner, skapande i form av drama, bild och skrivande.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 20 maj 2019

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: inga särskilda

Kostnader: Se information på skolans egen hemsida

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 29 maj 2020

Kontakt

Jan Johansson

Telefon: 0522-68 65 34
E-post:
jan.johansson@ljungskile.org

OBS!
Ansök senast 20 maj 2019

"Livskursen" startar i den vardag vi dagligen möter. Vad har format vårt samhälle och oss själva? Hur ska vi leva? Vart är vi på väg?

Genom olika tema som
• Skapelsen och det levande
• Sverige i världen
• Vägen till nu
• Jag och du
gör vi tillsammans under året en resa från universums skapelse genom historien fram till nu. Vi lägger olika perspektiv på samhället, människan och livet för att bättre förstå oss själva, varandra och vår samtid. Se våra möjligheter och inte bara begränsningar!

I sökandet efter svar är det viktigt med kunskap om hur man söker svar, det är viktigt i att öva sig i att formulera relevanta frågor, värdera kunskapskällor och att förmedla kunskaper och insikter till andra. I allt detta är olika former av skapande en viktig del, vi har många språk att uttrycka oss på!

Kursen är anpassad för att på ett år kunna ge grundläggande behörighet till högskolan till den som har tillräcklig studiebakgrund, t ex 2 års studier på gymnasienivå. För den som behöver läsa mer än ett år planerar vi en tvåårig eller treårig studiegång inom Livskursens ram eller i kombination men övriga allmänna kurser.

I tematiska studier integrerar vi på ett spännande sätt: Svenska 1, Samhällskunskap 1b, Religion 1 och Historia 1a1. Valbara ämnen är: Svenska 2, 3, Svenska som andraspråk 2, 3, Engelska 5, 6, Matematik 1, 2, 3, Naturkunskap 1a1, 2, Historia 1a2 och Psykologi 1.

Vår skola har goda förbindelser med tåg och buss till Göteborg (50 minuter) och Uddevalla (20 minuter).

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.ljungskile.fhsk.se/allmankurs/livs.shtml