Allmän kurs Naturvetenskapligt basår

Ljungskile folkhögskola


Ansökan stängd

Du läser NV-programmets kurser i matematik, fysik, kemi och biologi. Du som avbrutit NV-programmet kan läsa klart naturämnena och få grundläggande behörighet för högskola. Många lärarledda lektioner.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: godkänt i Matematik 2 eller B

Kostnader: Se information på skolans egen hemsida

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 2 jun 2021

Kontakt:
Bengt Niklasson

Telefon: 0736-44 65 65
E-post:
bengt.niklasson@ljungskile.org

På Ljungskile folkhögskola har vi lång erfarenhet av naturvetenskaplig utbildning. Många av våra elever har studerat vidare till yrken som läkare, veterinär, biolog, lantmätare, agronom och civilingenjör.

Vi har mycket lärarledd undervisning, ca 25 lektionstimmar (a 40 minuter) per vecka i matematik, fysik, kemi och biologi, plus extra tid att sitta och räkna med tillgång till lärarhjälp. Vi har max 21 elever i klassen och lärare som tar sig tid att hjälpa var och en, även utanför lektionstid.

Vi organiserar studierna så att eleverna kan samarbeta eftersom vi vet att det underlättar för många. Oavsett om du bor på skolan eller pendlar kan du arbeta med dina hemuppgifter på skolan tillsammans med dina klasskamrater. Lärosalarna, klassens eget rum, biblioteket och datasalen är öppna för våra studerande till sent på kvällen alla dagar, även på helgerna.

 

På vårt naturvetenskapliga basår kan du läsa in behörighet i Matematik 3,4, Fysik 1,2, Kemi 1,2 och Biologi 1,2. Du kan också läsa in behörigheter i allmänna ämnen som svenska, engelska och religion och basåret kan ge grundläggande behörighet till högskolestudier.

För den som studerat på NV-programmet, men avbrutit eller inte fått alla kurser godkända, är vårt basår ett  bra alternativ för att läsa in både grundläggande behörighet och NV-behörigheter på ett år.

Vår skola har täta förbindelser med tåg och buss till Göteborg (50 minuter) och Uddevalla (20 minuter).

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter kursen har du tillräckliga förkunskaper för alla naturvetenskapliga högskoleutbildningar.