Kompletteringsstudier på distans

Ansök nu

Kompletteringsstudier på distans

Ljungskile folkhögskola


Ansök nu
Nu kan du komplettera tidigare avslutade folkhögskole- eller gymnasiestudier genom att läsa på folkhögskola på distans. Vi hjälper dig att få särskild behörighet att söka till högskolan!

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 25%

Längd: Normalt 36 veckor. Kurslängden beror på studietakten. Du kan välja att läsa 25%-100%.

Ansök senast: 2021-08-16

Lediga platser: Ja

Kostnader: Du köper kursböcker själv om vi använder sådana. Utbildningen är gratis i övrigt.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 22 dec 2021

Kontakt:
Torun Elgebäck

Telefon: 0736-44 65 66
E-post:
torun.elgeback@ljungskile.org


OBS!
Ansök senast 2021-08-16

Har du grundläggande behörighet för högskolestudier men behöver komplettera med någon eller några kurser? Eller vill du komplettera tidigare avslutade heltidsstudier på folkhögskola med kurser för behörighet till högskolan? Då är vår distanskurs en utbildning för dig.

Distansstudier ger dig stor frihet och kontroll över studierna. Allt kursmaterial och kommunikation sker via vår lärplattform. Vi träffas tre gånger under terminen på Ljungskile folkhögskola.

Kursupplägg
Du får information från studievägledare om olika alternativ för högskolestudier. Detta bildar ramen runt kurserna du läser.  Vi vill gärna utforma studiearbetet i nära samverkan mellan dig som läser här och oss lärare. Det betyder att du har inflytande över dina studier, men att du också får ta egna initiativ och engagera dig för att få ett bra studieresultat. Att läsa på distans kräver mycket självdisciplin och förmåga att strukturera sina studier på egen hand. Du förväntas kommunicera digitalt med lärare och andra deltagare under kursen.

Vi har antagningar tre gånger per år till 18-veckorskurser. När du läser Språk och samhällskunskap tar kursen 36 veckor. Du kan välja vilken studietakt du vill hålla, kvarts- eller halvfart.

Kurserna var för sig ger inte grundläggande behörighet till högskola. Du får information om vad som gäller för dig när du söker till kursen. 

Vi söker dig som:
• har grundläggande behörighet till högskola från gymnasiet och behöver komplettera med någon kurs för särskild behörighet till högskola.
• eller har uppnått omfattningskravet på ett år eller mer på folkhögskola och behöver komplettera med fler kurser för att få grundläggande eller särskild behörighet till högskolestudier.
• eller kanske vill påbörja dina studier för grundläggande behörighet och avser att läsa på folkhögskola senare minst ett år på heltid. Viktigt att veta då är att man inte kan komplettera ett ofullständigt gymnasiebetyg med enstaka kurser utan man måste nå omfattningskravet på minst ett års helhetsstudier på folkhögskola.

Studietakt
Kvartsfart – 5 timmars organiserad studietid i veckan. Om du läser flera gymnasiekurser samtidigt kan du läsa på halvfart. Räkna med att studierna tar minst ett år. 

Antal deltagare
6–14 personer

Träffar
Inga obligatoriska träffar. Du får gärna efter överenskommelse med lärarna boka in träffar på skolan för att få hjälp med studierna.

Ansökan
Enklast anmäler du dig via den digitala anmälningsblanketten. Komplettera med betyg från gymnasieskola eller intyg från folkhögskola. Antagningsbesked kommer inom en vecka efter ansökningsstopp.

Studiemedel
Kursen berättigar till studiemedel från CSN.

Detta kan du läsa:

  • Matematik 1a och 2a/2b
  • Naturkunskap 1a1 och 1a2
  • Engelska 5 och 6
  • Svenska 2 och 3
  • Historia 1a1 och 1a2
  • Samhällskunskap 1a1 och 1a2