Kompletteringsstudier – distans

Profilkurs, Distanskurs Ljungskile folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  25%
 • Längd:
  Normalt 36 veckor. Kurslängden beror på studietakten. Du kan välja att läsa 25%-100%.
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs
Nu kan du komplettera tidigare avslutade folkhögskole- eller gymnasiestudier genom att läsa på folkhögskola på distans. Vi hjälper dig att få särskild behörighet att söka till högskolan!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 dec 2022

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Du köper kursböcker själv om vi använder sådana. Utbildningen är gratis i övrigt.

Kontakt: Torun Elgebäck

Telefon: 0736-44 65 66

E-post:
torun.elgeback@ljungskile.org

Har du grundläggande behörighet för högskolestudier men behöver komplettera med någon eller några kurser? Eller vill du komplettera tidigare avslutade heltidsstudier på folkhögskola med kurser för behörighet till högskolan? Då är vår distanskurs en utbildning för dig.

Distansstudier ger dig stor frihet och kontroll över studierna. Allt kursmaterial och kommunikation sker via vår lärplattform. Vi träffas tre gånger under terminen på Ljungskile folkhögskola.

Kursupplägg
Du får information från studievägledare om olika alternativ för högskolestudier. Detta bildar ramen runt kurserna du läser.  Vi vill gärna utforma studiearbetet i nära samverkan mellan dig som läser här och oss lärare. Det betyder att du har inflytande över dina studier, men att du också får ta egna initiativ och engagera dig för att få ett bra studieresultat. Att läsa på distans kräver mycket självdisciplin och förmåga att strukturera sina studier på egen hand. Du förväntas kommunicera digitalt med lärare och andra deltagare under kursen.

Vi har antagningar tre gånger per år till 18-veckorskurser. När du läser Språk och samhällskunskap tar kursen 36 veckor. Du kan välja vilken studietakt du vill hålla, kvarts- eller halvfart.

Kurserna var för sig ger inte grundläggande behörighet till högskola. Du får information om vad som gäller för dig när du söker till kursen. 

Vi söker dig som:
• har grundläggande behörighet till högskola från gymnasiet och behöver komplettera med någon kurs för särskild behörighet till högskola.
• eller har uppnått omfattningskravet på ett år eller mer på folkhögskola och behöver komplettera med fler kurser för att få grundläggande eller särskild behörighet till högskolestudier.
• eller kanske vill påbörja dina studier för grundläggande behörighet och avser att läsa på folkhögskola senare minst ett år på heltid. Viktigt att veta då är att man inte kan komplettera ett ofullständigt gymnasiebetyg med enstaka kurser utan man måste nå omfattningskravet på minst ett års helhetsstudier på folkhögskola.

Studietakt
Kvartsfart – 5 timmars organiserad studietid i veckan. Om du läser flera gymnasiekurser samtidigt kan du läsa på halvfart. Räkna med att studierna tar minst ett år. 

Antal deltagare
6–14 personer

Träffar
Inga obligatoriska träffar. Du får gärna efter överenskommelse med lärarna boka in träffar på skolan för att få hjälp med studierna.

Ansökan
Enklast anmäler du dig via den digitala anmälningsblanketten. Komplettera med betyg från gymnasieskola eller intyg från folkhögskola. Antagningsbesked kommer inom en vecka efter ansökningsstopp.

Detta kan du läsa:

 • Matematik 1a och 2a/2b Inga platser kvar!
 • Naturkunskap 1a1 och 1a2 Inga platser kvar!
 • Engelska 5 och 6 Inga platser kvar!
 • Svenska 2 och 3 Inga platser kvar!
 • Historia 1a1 och 1a2
 • Samhällskunskap 1a1 och 1a2 Inga platser kvar!
 • Religion 1 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.ljungskile.org/utbildningar/gymnasieniva/enstaka-amnen-pa-distans/

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola är en plats att växa på. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, utveckla ett intresse eller läsa in gymnasiekompetens. Vi har sju olika inriktningar på Allmän kurs (behörighetsgivande på gymnasienivå). På sommaren kan du gå på kortare kurser. Du kan bo på skolans internat eller pendla från Uddevalla och Göteborg med täta kommunikationer. Under terminerna är det bioföreställningar varje vecka och ibland konserter med musikstuderande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ljungskile folkhögskola

459 80 Ljungskile

Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org
Webbadress: http://www.ljungskile.org/