Musiklinjen

Profilkurs Ljungskile folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Tre inriktningar: Jazz/rock, klassisk (gitarr, sång, piano, orgel, cello, komposition) samt klassisk introduktionsgren (gitarr, slagverk, sång och piano).

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Notkunskaper och musikfärdigheter på den nivå som gör att du lätt kan följa undervisningen. Gäller dock ej introduktionsgrenen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Se information på skolans egen hemsida.

Kontakt: Christer Brodén

Telefon: 0522-68 69 35

E-post:
christer.broden@ljungskile.org

Musiklinjen på Ljungskile folkhögskola
har som målsättning att efter ett eller två års studier, beroende på den studerandes förkunskaper, ge konstnärlig kompetens och grundlig musikteoretisk förståelse. Kunskaperna kan tjäna dels som en allmän utveckling av den studerandes musikaliska intresse, dels som en förberedelse inför högre musikstudier.

Musiklinjen är 1–2-årig och har plats för cirka 55 studerande i årskurs 1 och 2 med cirka 20–30 studerande i varje årskurs. Normalt kan därför cirka 25 nya studerande antas varje år. De studerande kan välja mellan tre inriktningar:  
• klassisk gren (gitarr, slagverk, piano, sång, cello, orgel och komposition)
• jazz/rockgren (alla instrument), 
• introduktiongren (akustisk gitarr, klassiskt slagverk, piano, sång)

Undervisning sker i bland andra följande ämnen: satslära, gehör, musikhistoria, ensemblespel, huvu- och biinstrument. Därtill kommer tema- och aktivitetsdagar jämte gemensamma projektstudier under delar av läsåret.

Inträdesprov
Informationen nedan om inträdesprovet gäller inte i år på grund av corona-restriktionerna. Ansökan sker i stället på distans. Du som söker kommer att få personlig information om hur ansökan går till.

Antagningsprovet år 2021 sker: 26–27 mars, för klassiskt slagverk 29 mars. Se gärna till att din ansökan är inne i god tid före dess.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Varje studerande förväntas uppnå en miniminivå som ger denne möjlighet att antas för högre musikstudier (t ex musikhögskola).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.ljungskile.org/utbildningar/musiklinjen/

Fler kurser inom: Musik Klassisk Rock Jazz

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola är en plats att växa på. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, utveckla ett intresse eller läsa in gymnasiekompetens. Vi har sju olika inriktningar på Allmän kurs (behörighetsgivande på gymnasienivå). På sommaren kan du gå på kortare kurser. Du kan bo på skolans internat eller pendla från Uddevalla och Göteborg med täta kommunikationer. Under terminerna är det bioföreställningar varje vecka och ibland konserter med musikstuderande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ljungskile folkhögskola

459 80 Ljungskile

Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org
Webbadress: http://www.ljungskile.org/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln