Allmän kurs Distans – Kultur och samhälle

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Ljungskile folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

För dig som är klar med grundskolan och vill läsa in grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller högskola. Hemstudier är ett flexibelt alternativ till studier på plats.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se information på skolans egen hemsida

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Träffar:
200 obligatoriska nätträffar
10 frivilliga träffar

Kostnader: Se information på skolans egen hemsida

Kontakt: Suzanne Wiklund Nyman

Telefon: 0522-68 69 64

E-post:
suzanne.wiklund-nyman@ljungskile.org

Distansprofilen Kultur och Samhälle utgår från människans relation till samhälle, natur och miljö. Vi använder oss av olika metoder och perspektiv där vi undersöker människans relation till sig själv och sin omvärld. Där undersöks perspektiv på samhällsutvecklingen och de utvecklingsmöjligheter vi står inför idag – vilka utmaningar står vi inför och vilken framtid kan vi skapa?

Inom ramen för varje tema finns möjligheter att påverka innehållet genom att varje deltagare och gruppen fördjupar sig utifrån egna erfarenheter. Personlig utveckling och reflektion går som en röd tråd genom varje tema och hela kursen.

Varje termin studerar ett huvudtema som inbegriper svenska, samhällskunskap, religion, historia, och naturkunskap. Engelska och Matematik studeras separat och nivåindelat. Temat bedrivs utifrån ett perspektiv och har en bredd av kunskaper som ger förutsättningar att integrera kärnämnen. Studieplaneringen varierar teoretiska diskussioner med praktisk verksamhet. Du får den tid du behöver för att klara dina mål och vid behov finns möjlighet för extra stöd.

De teman som studeras är:
• Kunskap, skapande och utveckling
• Människa, miljö och omställning
• Samhällssystem och hållbarhet
• Global hälsa och resurser
• Mänskliga rättigheter och demokrati
• Kultur uttryck och tro

Vad innebär distansstudier?
Oavsett var du befinner dig geografiskt kommer vi att skapa spännande interaktiva digitala möten där just du befinner dig. För att kursen ska ta till vara dina erfarenheter och skapa ett utbyte mellan er deltagare kommer kursupplägget innebära samarbeten och utbyten av kunskaper och livserfarenheter. Vi utvecklar de digitala och interaktiva metoderna under kursens gång.

Vi bjuder in till terminsvisa uppstartsträffar som du har möjlighet att närvara på. Du kommer också att ha möjlighet att delta i de gemensamma aktiviteter som övriga profiler på allmän kurs genomför, såsom en årlig resvecka och skaparvecka. Vi bjuder också in till frivilliga träffar, museibesök och övriga videomöten som förekommer i undervisningen. Veckomöten/ lektioner är obligatoriska och sker på den gemensamma plattformen Google Meet. Där behöver du vara tillgänglig. Du deltar med ljud och bild via en dator (smartphone och surfplatta funkar ej).

Du förväntas vara någorlunda självgående, ha studievana och tillräckliga språkkunskaper.

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola är en plats att växa på. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, utveckla ett intresse eller läsa in gymnasiekompetens. Vi vill ge utrymme för funderingar över livet och samhället. Respekt för andras åsikter är viktigt. Skolans profil är kultur, livsåskådning och globala frågor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ljungskile folkhögskola

459 80 Ljungskile

Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org
Webbadress: http://www.ljungskile.org/