Skriv ditt liv – skrivkurs på distans

Profilkurs, Distanskurs Ljungskile folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
  • Studietakt:
    25%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Löpande
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Distanskurs

Kursen ger verktygen att skriva en självbiografi, porträtt eller om hembygden för publicering i bokform eller e-bok och blogg. Ta släktforskningen ett steg till och sätt din livshistoria på pränt. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: inga

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 28 aug 2023 - 19 dec 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Jan Lindvall

E-post:
jan.lindvall@ljungskile.org

Från research till färdigt manus och publicering

Du släktforskar och har material för publicering? Eller planerar att intervjua en anhörig för en biografi? Kanske funderar du på att skriva dina egna memoarer eller dokumentera din hembygd? Eller du har bara en stor skrivklåda och vill utveckla skrivandet och hitta vägar för publicering. I så fall är det här en utbildning för dig.

Målgrupp

Kursen vänder sig till Dig som släktforskar och söker former för publicering och dokumentation. Det är en kurs för dig som tänker skriva om uppväxten, arbetslivet, barn och barnbarn eller berätta historien om ditt livs resa eller skriva texter till dina bilder.

Kursupplägg

Kursen ger verktygen för att intervjua, skriva porträtt, gestalta personer, historiska händelser och platser i reportagets form. Vi skriver, diskuterar texter, dramaturgi, intervju och gestaltning och hämtar inspiration från journalistikens arbetsmetoder.

Efter skrivprojekten, textseminarier och respons ger kursen en introduktion till hur texterna kan publiceras i bokform eller på digitala plattformar som e-bok och blogg.

Kursen innehåller också ett moment där du kan bolla och arbeta med ett eget skrivprojekt.

Lärare

Jan Lindvall – kursledare. Har handlett skrivarkurser på distans i 15 år. Journalist och författare, initiativtagare till Journalistlinjen vid Ljungskile folkhögskola.

Jan Olov Nilsson – gästföreläsare. Journalist, släktforskare och författare. Har skrivit och publicerat flera böcker om sin släkt i Värmland och USA. Har en bakgrund på Sveriges radio och SVT.

Anders och Sven Selstam – också gästföreläsare. Driver bokförlaget Selstams.

Agneta Bargel – gästföreläsare. Kommunikatör med fokus på publicering i digitala kanaler.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.ljungskile.org/utbildningar/skrivdittliv/

Fler kurser inom: Skriva Reportage Biografi

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola är en plats att växa på. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, utveckla ett intresse eller läsa in gymnasiekompetens.

Vi vill ge utrymme för funderingar över livet och samhället. Respekt för andras åsikter är viktigt. Skolans profil är kultur, livsåskådning och globala frågor

Läs mer om skolan

Postadress:
Ljungskile folkhögskola

459 80 Ljungskile

Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org
Webbadress: http://www.ljungskile.org/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln