Nordiska Filmskolan

Profilkurs Nordiska folkhögskolan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Med fokus på berättandet!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: 6000 kr som delbetalas under läsåret. Detta täcker grundläggande material, utrustningskostnader och speciella arrangemang. Kostnader för utökat personligt materiel och resor tillkommer.

Kontakt: Inuk Jørgensen

E-post:
inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Ett år i filmens värld

Historier berättas på många olika sätt: genom tal, fotografi, ljud och musik, genom att skriva på papper eller visa bilder på en duk eller skärm. I film berättas historier på alla ovanstående sätt (och fler). Genom teoretiska och pratiska övningar upparbetar du en verktygslåda som du kan ta med dig in i framtiden.

Nordiska filmskolan är en ettårig utbildning och är för dig som är intresserad av berättande inom film och rörlig bild.

Under den första terminen presenteras du för olika övningar inom filmproduktion. Vi kommer gå igenom allt från idé, manus, storyboard, till filmning, ljudarbete och redigering. Genom teoretiska och pratiska övningar upparbetar du en verktygslåda som du kan ta med dig in i framtiden. På våren får du verkligen möjlighet att använda och testa alla verktyg som du har lärt dig under första terminen och vi höjer ribban till ett nyt nivå. Varje kreativt val har betydelse för den färdiga produkten.

På Nordiska Filmskolan har vi fokus på berättandet:

• Storydesign och visuellt berättande

• Estetik och tekniska lösningar

• Filmspråket och continuity

På Nordiska Filmskolan har du tillgång till all utrustning och redigering dygnet runt så du kan fördjupa dig och utveckla dina kunskaper i berättande och utveckla din förmåga att förmedla i rörlig bild. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Målet är att göra dig till en bra bildberättare och ge dig verktyg som du kan ta med dig in i framtiden. Du ska bli bättre på alla delar av filmproduktion.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://nordiska.fhsk.se/fotofilm/film/

Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större och livet mer spännande. Vi välkomnar deltagare från hela Norden och världen.

"På Kungälvsskolan måste utsikten vara fri, inte bara över Norden utan över hela världen; där ska det moderna samhället och demokratin stå i blickpunkten, där ska idédebatten vara levande och livsåskådningsfrågor brännande"  Citat från Carin Cederblad som var med och grundade skolan 1947.

Läs mer om skolan

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress: Olof Palmes väg 1, 44231 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
E-post: info@nordiska.fhsk.se
Webbadress: http://www.nordiska.fhsk.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln