Fotoskolan Kungälv

Ansök nu
Ett helt år med foto!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 1 år

Ansök senast: 15 maj 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen, samt 3 st fotografier som du laddar upp digitalt tillsammans med ansökan.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Per Hanstorp

Telefon: 0303-20 62 00
E-post:
per.hanstorp@nordiska.fhsk.se


OBS!
Ansök senast
15 maj 2022

Var med och förändra världen!

Fotoskolan är en dokumentärfotografisk linje på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Vi fotograferar, gör bildreportage och berättar om vår omvärld!  

Kameran har vi med oss överallt. Därför är det viktigt med grundläggande kunskap i fototeknik. Du blir vän med din kamera och lär dig uttrycka dig i bilder.  

Vi arbetar både digitalt och traditionellt analogt i mörkrum. I kursen ingår övningar i intervjuteknik och gör vi kortare reportage i bild och text. Andra delar som ingår i kursen är studiofotografering, bildredigering, layout, teaterfotografering, artistfoto, gatufotografi, egna fria konstnärliga fotografiska projekt samt fotohistoria och lag och rätt för fotografen. 

Mitt i vintern besöker vi Göteborg Filmfestival som ger oss en annan ingång till bildmediet. Under kursen gör vi också en studieresa/fotoresa till ett nordiskt resmål.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://nordiska.fhsk.se/fotofilm/kurser/fotoskolan/