Biografiskt berättande – DISTANS

Profilkurs, Distanskurs Nordiska folkhögskolan
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Drömmer du om att skriva en självbiografi? Eller vill du berätta om en annan människas liv? Då är Biografiskt berättande kursen för dig. 

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kostnader: Kurskostnad: 2 200:- I priset ingår ingår kaffe och lunch under träffarna. Övernattning: Önskas övernattning beställs det individuellt via skolans B&B

Kontakt: Lars Carlsson

E-post:
lars.carlsson@nordiska.fhsk.se

Hos oss utrustas du med verktygen för att komma igång med berättandet och du handleds professionellt genom hela skrivprocessen. Du tränar på att utveckla ditt skrivande och att ge och ta emot respons. På kursen möter du människor som precis som du bestämt sig för att sluta drömma och istället börja berätta. Gör din dröm till verklighet, börja berätta hos oss!

 

KURSSTART

Kursen startar i augusti och slutar i maj. Under kursens gång får du chansen att starta och utveckla berättelsen om ett spännande liv, ditt eget eller någon annans. Handledning sker både på distans och i skolanStor vikt läggs vid textsamtal i grupp.

Vid fem tillfällen, varav fyra äger rum under ett veckoslut, träffar du lärare och dina kurskamrater. Vi genomför stil- och språkövningar, samtalar kring våra texter och hjälper varandra att göra berättelserna ännu bättre. Mellan träffarna jobbar du med din egen text och med uppgifter som läraren delar ut.

 

FÖRE KURSSTART

I din ansökan vill vi att du berättar om dig själv. Vi är även nyfikna på dina drömmar. Du måste inte ha en klar uppfattning om vad du vill skriva om, men om du har det ser vi gärna att du berättar om dina tankar i ansökan. Skriv också ett kort stycke om 1-2 skönlitterära eller journalistiska verk som du tycker särskilt mycket om.

Under träffarna är egen dator inget måste, det finns datorer att låna, men vi ser gärna att du använder din dator om du har en. Eftersom en stor del av handledningen sker på distans är det viktigt att du har tillgång till mejl och dator i hemmet. 

 

Ordinäre ansökningsfrist 15 maj 2023.
I mån av plats tar vi emot ansökningar fram till kursstart.

 

Fler kurser inom: Skriva

Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större och livet mer spännande. Vi välkomnar deltagare från hela Norden och världen.

"På Kungälvsskolan måste utsikten vara fri, inte bara över Norden utan över hela världen; där ska det moderna samhället och demokratin stå i blickpunkten, där ska idédebatten vara levande och livsåskådningsfrågor brännande"  Citat från Carin Cederblad som var med och grundade skolan 1947.

Läs mer om skolan

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress: Olof Palmes väg 1, 44231 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
E-post: info@nordiska.fhsk.se
Webbadress: http://www.nordiska.fhsk.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln