• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Ett helt år med foto!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen, samt 3 - 5 st fotografier som du laddar upp digitalt tillsammans med ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 7500 kr som delbetalas under läsåret. Detta täcker grundläggande material och utrustningskostnader, försäkring och speciella arrangemang. Du behöver ha en egen kamera som du trivs med och en dator. Kostnader för resor tillkommer.

Kontakt: Per Hanstorp

Telefon: 0303-20 62 00

E-post:
per.hanstorp@nordiska.fhsk.se

Var med och förändra världen!

Fotoskolan är en dokumentärfotografisk linje på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Vi fotograferar, gör bildreportage och berättar om vår omvärld!  

Kameran har vi med oss överallt. Därför är det viktigt med grundläggande kunskap i fototeknik. Du blir vän med din kamera och lär dig uttrycka dig i bilder.  

Vi arbetar både digitalt och traditionellt analogt i mörkrum. I kursen ingår övningar i intervjuteknik och gör vi kortare reportage i bild och text. Andra delar som ingår i kursen är studiofotografering, bildredigering, layout, teaterfotografering, artistfoto, gatufotografi, egna fria konstnärliga fotografiska projekt samt fotohistoria och lag och rätt för fotografen. 

Mitt i vintern besöker vi Göteborg Filmfestival som ger oss en annan ingång till bildmediet. Under kursen gör vi också en studieresa/fotoresa till ett nordiskt resmål.

 

Ordinäre ansökningsfrist 15 april 2023.
I mån av plats tar vi emot ansökningar fram till kursstart.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://nordiska.fhsk.se/fotofilm/kurser/fotoskolan/

Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större och livet mer spännande. Vi välkomnar deltagare från hela Norden och världen.

"På Kungälvsskolan måste utsikten vara fri, inte bara över Norden utan över hela världen; där ska det moderna samhället och demokratin stå i blickpunkten, där ska idédebatten vara levande och livsåskådningsfrågor brännande"  Citat från Carin Cederblad som var med och grundade skolan 1947.

Läs mer om skolan

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress: Olof Palmes väg 1, 44231 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
E-post: info@nordiska.fhsk.se
Webbadress: http://www.nordiska.fhsk.se/