Nordiska Fotoskolan

Profilkurs Nordiska folkhögskolan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Ett helt år med foto!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen, samt 3 - 5 st fotografier som du laddar upp digitalt tillsammans med ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 7500 kr som delbetalas under läsåret. Detta täcker grundläggande material och utrustningskostnader, försäkring och speciella arrangemang. Du behöver ha en egen kamera som du trivs med och en dator. Kostnader för resor tillkommer.

Kontakt: Per Hanstorp

Telefon: 0303-20 62 00

E-post:
per.hanstorp@nordiska.fhsk.se

Var med och förändra världen!

Fotoskolan är en dokumentärfotografisk linje på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Vi fotograferar, gör bildreportage och berättar om vår omvärld!  

Kameran har vi med oss överallt. Därför är det viktigt med grundläggande kunskap i fototeknik. Du blir vän med din kamera och lär dig uttrycka dig i bilder.  

Vi arbetar både digitalt och traditionellt analogt i mörkrum. I kursen ingår övningar i intervjuteknik och gör vi kortare reportage i bild och text. Andra delar som ingår i kursen är studiofotografering, bildredigering, layout, teaterfotografering, artistfoto, gatufotografi, egna fria konstnärliga fotografiska projekt samt fotohistoria och lag och rätt för fotografen. 

Mitt i vintern besöker vi Göteborg Filmfestival som ger oss en annan ingång till bildmediet. Under kursen gör vi också en studieresa/fotoresa till ett nordiskt resmål.

 

Ordinäre ansökningsfrist 15 april 2023.
I mån av plats tar vi emot ansökningar fram till kursstart.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://nordiska.fhsk.se/fotofilm/kurser/fotoskolan/

Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större. Här kan du fördjupa dig inom konst och kultur eller komplettera dina behörigheter på allmän kurs.

Vi erbjuder ett starkt kursutbud med helårskurser i FILM | FOTO | MUSIK BILD | TEATER, helårs- och terminskurser inom ALLMÄN KURS samt sommarkurserna NORDISKT LJUS.

Du kan bo på vårt mysiga internat eller pendla. Välkommen till oss i Kungälv, 20 min från Göteborg!

Läs mer om skolan

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress: Olof Palmes väg 1, 44231 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
E-post: info@nordiska.fhsk.se
Webbadress: http://www.nordiska.fhsk.se/