Nordiska Teaterskolan År 2  – Rymdstationen

Profilkurs Nordiska folkhögskolan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Nordiska Teaterskolan är en seriös och intensiv skådespelarutbildning med utgångspunkt i kropp och rörelse. Rymdstationen är namnet på Nordiska Teaterskolan år 2.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kontakta Nordiska Teaterskolans linjeledare för mer information om Rymdstationen och ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 2 aug 2023 - 3 jun 2024

Kontakt: Svante Grogarn

Telefon: 0303206230

E-post:
svante.grogarn@nordiska.fhsk.se

Det andra året erbjuds till en mindre elevgrupp på 12 deltagare. Det betyder både möjlighet till ett starkare individuellt fokus och ett tydligare ensembleperspektiv. Det andra året är baserat på stor frihet och stort ansvarstagande, både för den enskilde deltagaren och för ensemblen. Det är en scenkonstnärlig utbildning som kräver egna konstnärliga antaganden. Ensemblen måste själv strukturera stora delar av arbetet och ansvarar själv för att i samråd med kursledningen disponera huvuddelen av budget och lärarresurser.

I och med ett andra år finns stora möjligheter att utveckla och fördjupa Nordiska Teaterskolans särart och inriktning. Skolan har alltid sökt sig bortanför det traditionella med en tydlig inriktning på kropp, rörelse och ett bildrikt scenspråk. Målet är att erbjuda kursdeltagarna möjligheter att utvecklas som självständigt skapande scenkonstnärer och söka egna autentiska uttryck där olika metoder för skådespeleri kan komplettera varandra och bli otvingande kreativa verktyg.

Det andra året är i första hand riktat till de som tidigare har avslutat teaterskolans grundår. Detta är en separat kurs, en påbyggnad. Det betyder att en deltagare mycket väl kan bli antagen till det första året och sedan välja att lämna skolan, men också att det finns möjlighet att söka det andra året. Det andra året söks på skolans ansökningsblankett med personligt brev och med intervju. Antagningen baseras på deltagarens arbete under första året och skriftliga ansökan samt intervju.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
En ökad scenkonstnärlig frihet, samt en kännedom och förtrogenhet med de tekniker som denna frihet kräver.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://nordiska.fhsk.se/teater/kurser/rymdstationen/

Fler kurser inom: Teater Skådespeleri Produktion

Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större. Här kan du fördjupa dig inom konst och kultur eller komplettera dina behörigheter på allmän kurs.

Vi erbjuder ett starkt kursutbud med helårskurser i FILM | FOTO | MUSIK BILD | TEATER, helårs- och terminskurser inom ALLMÄN KURS samt sommarkurserna NORDISKT LJUS.

Du kan bo på vårt mysiga internat eller pendla. Välkommen till oss i Kungälv, 20 min från Göteborg!

Läs mer om skolan

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress: Olof Palmes väg 1, 44231 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
E-post: info@nordiska.fhsk.se
Webbadress: http://www.nordiska.fhsk.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln