Fritidsledarutbildningen - en tvåårig socialpedagogisk yrkesutbildning med inriktning på funktionsnedsättning, behandlingsarbete och hälsa.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att vara behörig sökande måste du ha slutfört gymnasiet eller motsvarande. Du ska också på något sätt ha erfarenhet av arbete med människor.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 7 jun 2021

Kontakt:
Claes Erikson

Telefon: 0512-579 94
E-post:
claes.eriksson@vgregion.se

Vår utbildningsprofil

Socialpedagogisk yrkesutbildning med inriktning på funktionsnedsättning, behandlingsarbete och hälsa.

Arbetsformer

För att bli en bra fritidsledare krävs god självkännedom. Processerna i gruppen är ett viktigt redskap som kräver att du deltar aktivt i planering och genomförande av varje del. En grund i arbetet är att alltid koppla teori till praktik. Vi blandar föreläsningar, grupparbeten, lärarledda uppgifter, självständigt arbete, studiebesök och praktik (12 veckor). Vissa studiebesök, studieresor, seminarier och delar av friluftsmetodiken kan hållas utanför skolan och på kvällar samt helger.

Arbetsmarknaden

Fritidsledarutbildningens bredd ger möjligheter till arbete inom flera olika yrkesområden. Fritidsledare som har utbildat sig hos oss arbetar bl a på skolor, fritidsgårdar, inom vård- och behandling, med service och stöd till personer med funktionsnedsättningar, som projektledare för olika projekt inom området.

Tänkbara arbetsgivare kan vara kommuner, landsting, föreningar, organisationer, institutioner, församlingar och privata företag. Över 80% av de som studerat på Vara folkhögskolas fritidsledarutbildningen får arbete inom yrkesområdet!!

Vem kan söka?

För att kunna söka till fritidsledarutbildningen måste du ha fyllt 18 år och vara behörig sökande till yrkeshögskolan samt att du har särskild behörighet i svenska 2, eller svenska som andraspråk 2.

Det är meriterande om du har arbetat med människor eller har ledarerfarenheter.

Ett viktigt kriterium, när vi gör antagningen, är att skapa en så dynamisk grupp/klass som möjligt!

För att söka

Ansök digitalt här eller med ansökningsblankett som finns på vår hemsida www.vara.fhsk.se, eller så ringer du till skolan på 0512-57970, så skickar vi en till dig!

Sista ansökningsdag är den 15 maj 2019

Välkommen på besök!

Du är alltid välkommen på ett besök hos oss på fritidsledarutbildningen! Hör av dig till oss så kan vi bestämma en tid för besök.

För mer information

www.vara.fhsk.se, vara.folkhogskola@vgregion.se tel 0512-57970

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.vara.fhsk.se