AK Hälsa,rörelse, utveckling

Ansök nu

AK Hälsa,rörelse, utveckling

Vara folkhögskola

Ansök nu

På Allmän Kurs kan du välja att läsa på grund och/eller gymnasienivå. På profilen "Hälsa,rörelse, utveckling" läser du in behörighetsämnen samt att delar av studierna fokuseras på det mänskliga beteendet och hur vi kan uppnå fysisk och mental hälsa.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: All undervisning är kostnadsfri. Du betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I den ingår förmiddagsfika, kopiering, försäkringar och vissa gemensamma studieresor. Du betalar också 600 kronor per läsår som täcker ett antal studieresor.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 3 jan 2022 - 3 jun 2022

Kontakt:
Carola Andersson

Telefon: 0512-579 70
E-post:
carola.m.andersson@vgregion.se


Stärk ditt självförtroende, utveckla din personlighet och bygg på din allmänbildning.

Vi önskar att du har godkänt i SFI kurs D eller motsvarande kunskap i svenska.

Målet är att du som söker ska lära dig mer om dig själv och andra och få verktyg att hitta ditt eget välbefinnande såvål fysiskt som psykiskt.

På förmiddagarna studerar gruppen tillsammans med andra som läser Allmän kurs och på eftermiddagarna fördjupar gruppen sig i ämnen som psykologi, socialpsykologi, kost, motion och hälsa. I kursen ingår också schemalagd fysisk aktivitet på olika nivåer.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med utbildningen är att du har läst in olika behörigheter och kompletterat dina tidigare studier  samt att du kan mer om dig själv och andra samt har olika verktyg för att hitta ditt eget välbefinnande såväl psykiskt som fysiskt.