Allmän kurs Falköping

Behörighetsgivande kurs Vara folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år beroende på förkunskaper och målsättning.
 • Ansök senast:
  1 dec 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs är till för dig som vill komplettera dina studier på grundskole- och gymnasienivå. På kursen skaffar du dig nya kunskaper och utvecklas som människa.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste ha fyllt 18 år, någon övre åldersgräns finns inte. Efter att du skickat in ansökan ordnar vi en intervju. Då får du besöka skolan och se om utbildningen är något som passar dig.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Kostnader: Se skolans webb

Kontakt: Mikael Norén

Telefon: 079-5984586

E-post:
mikael.noren@vgregion.se

Allmän kurs består av människor med olika bakgrunder och förkunskaper. Detta ger en möjlighet för dig att få en ökad förståelse för dig själv och andra. Kursen är indelad i olika hemgrupper där ni jobbar tematiskt en dag i veckan. Resterande del av tiden ägnar du åt grundläggande behörighet, tillvalsämnen och särskilda behörigheter, där du har möjlighet att själv påverka ditt schema. Alla studier utgår ifrån förmågan att samarbeta, vilket gör att du kommer att arbeta nära lärarna och tillsammans med dina kurskamrater. Detta skapar en trygg atmosfär där alla har möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Grundläggande behörighet och studieomdöme
Allmän kurs ger behörighet till högskola och yrkeshögskola. Intyg till grundläggande behörighet för högskola/yrkeshögskola och ett studieomdöme erhåller den som fått behörighet i de gymnasiegemensamma ämnena och fullgjort minst ett år. Hur länge du går på Allmän kurs beror på vad du har gjort innan och kan variera från ett till tre år. Du gör en ny ansökan varje år.

Ansökan
Du måste minst fylla 18 år under året du påbörjar dina studier. Någon övre åldersgräns finns inte. Du behöver vara godkänd i SFI kurs D eller motsvarande.

Ansök innan den 15 augusti 2022. Ansök digitalt här 

 

https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp?application_education_id=17530

 eller med ansökningsblankett som finns på vår hemsida. Du kan även ringa skolan: 0512 – 579 70, så skickar vi en till dig. Söker du efter den 1december hamnar du automatiskt i en reservgrupp.

Antagningsprocessen
Vi som arbetar på Allmän kurs läser igenom ansökningarna och kallar till intervju. Vårt urval bygger på att vi vill skapa en så väl fungerande grupp som möjligt, där varje deltagare ska kunna utvecklas och nå sina mål. Efter intervjuerna blir du antagen till Allmän kurs eller placerad i reservgruppen.

För mer information
www.vara.fhsk.se, vara.folkhogskola@vgregion.se tel 0512-57970

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vara.fhsk.se/kurser-falkoping/allman-kurs-i-falkoping/

Vara folkhögskola

Vara folkhögskola arbetar med profilområdena funktionsnedsättning, hälsa, politik/demokrati och internationalisering. På Vara folkhögskola kan du bli radiojournalist, fritidsledare eller skaffa dig gymnasiekompetens. Från och med våren 2020 bedriver skolan SFI.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vara folkhögskola
Box 163
534 23 Vara

Besöksadress: Torggatan 41

Telefon: 0512-579 70
E-post: vara.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.vara.fhsk.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln