Vård och omsorg Falköping

Profilkurs Vara folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år Ett år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

För vem: Den här ettåriga kursen vänder sig framför allt till dig som har ett annat språk än svenska som modersmål och vill jobba inom vård och omsorg. Kursen ingår i projektet Helhetslyftet.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vi vill att du är klar med SFI C.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 17 jan 2023 - 15 dec 2023

Kontakt: Mikael Norén

Telefon: 0795984586

E-post:
vara.folkhogskola@vgregion.se

Syftet med kursen är att du ska stärka dina språkkunskaper och dina kunskaper om det svenska samhället. Du ska också få grundläggande yrkeskunskaper inom omsorgen. Kan vara att förbereda dig för jobb som barnskötare, inom äldrevården eller inom skolan. Efter kursen kan du söka till någon kombinationsutbildning på Lärcenter I Falköping. Vad gör vi: Teori och praktiskt arbete varvas genom hela utbildningen. Du studerar svenska och samhällsorienterande ämnen på din nivå. Om möjligheten finns kommer du att erbjudas praktiskt arbete inom vården eller omsorgen. Förutom de ämnen som ingår i utbildningen deltar du också i skolans gemensamma aktiviteter och kan läsa något av våra andra ämnen på skolan. Att studera på Folkhögskolan i Falköping innebär att man måste närvara vid alla lektioner och gemensamma aktiviteter

Hur söker man: Skicka in ditt intresse av kursen via mail,vara.folkhogskola@vgregion.se  eller ring 079-5984586  För mer information ring Vara folkhögskola i Falköping 079-5984586

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs kan deltagarna söka till andra yrkesförberedande kurser i kombination med studier i Svenska som andraspråk. De kan också söka till Allmän kurs på folkhögskolan.

Fler kurser inom: Allmän kurs

Vara folkhögskola

Vara folkhögskola arbetar med profilområdena funktionsnedsättning, hälsa, politik/demokrati och internationalisering. På Vara folkhögskola kan du bli radiojournalist, fritidsledare eller skaffa dig gymnasiekompetens. Från och med våren 2020 bedriver skolan SFI.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vara folkhögskola
Box 163
534 23 Vara

Besöksadress: Torggatan 41

Telefon: 0512-579 70
E-post: vara.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.vara.fhsk.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln