Musikallinjen - scenproduktion

Ansök nu

Musikallinjen - scenproduktion

Wendelsbergs folkhögskola

Ansök nu
Utbildningen är tvåårig och är både en musikalutbildning och en arbetande teater med två inriktningar - teater och musikal.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: 17 april 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3-årigt studie- eller yrkesförberedande gymnasium eller motsvarande, inträdesprov

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 31 maj 2023

Kontakt:

Telefon: 031 3380530
E-post:
info@wendelsberg.se


Fler kurser inom: Skådespeleri , Scenarbete , Regi , Musikal , Improvisation

OBS!
Ansök senast
17 april 2022

Wendelsbergs teater & skolscen erbjuder skådespelarutbildning med två olika inriktningar - teater eller musikal. 

Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande musikalutbildning som bygger på medverkande i scenkonstens alla praktiska processer.

Musikallinjen
Det första året är i huvudsak inriktat på färdighetsträning. Du får arbeta med olika dansstilar, sång och musik samt improvisation och scenframställning. Vi arbetar också med teaterhistoria och ledarskap.
Under kursen arbetar du också med instudering av en kortare dramatisk scen samt i en dans-, tal- eller musikalproduktion som visas vid offentliga föreställningar på teatern.

Det andra året blir arbetet mer självständigt med projektledning, regiarbete och pedagogiska uppgifter. Året kombinerar färdighetsträning med föreställningsproduktion. Färdighetsträningen från första året fördjupas och tillämpas i produktionen av två större föreställningar som spelas offentligt på teatern. Under året arbetar vi också med scenografi, ljus och kostym.

Kursupplägg – år 1
Det första året är i huvudsak inriktat på färdighetsträning. Du får arbeta med olika dansstilar, musik, med grupp och enskild undervisning i sång samt improvisation och scenframställning. Vi arbetar också med teater- och musikalhistoria, regi och praktisk pedagogik.
Under kursen arbetar du också med instudering av en kortare dramatisk scen. Du medverkar i en taldramatisk- eller musikalproduktion som visas vid offentliga föreställningar på teatern.

Kursupplägg – år 2
Det andra året kombinerar färdighetsträning med föreställningsproduktion. Färdighetsträningen från första året fördjupas och tillämpas i två större produktioner som spelas offentligt på teatern. Du kommer att få regissera samt ge praktisk ledning av teaterkurser. Under året ges också kurser i scenografi, ljus och kostym.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://wendelsberg.se/studera/musikallinjen/