Wendelsbergs Skolscen - Musikallinjen

Ansökan stängd
Skola:
Wendelsbergs folkhögskola
Plats:
Mölnlycke - Västra Götalands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årigt studie- eller yrkesförberedande gymnasium eller motsvarande, inträdesprov

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Jenny Gustafsson

Telefon: 031 3380530

E-post:
info@wendelsberg.se

Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande musikalutbildning som bygger på medverkande i scenkonstens alla praktiska processer.

Musikallinjen

Det första året är i huvudsak inriktat på färdighetsträning. Du får arbeta med olika dansstilar, sång och musik samt improvisation och scenframställning. Vi arbetar också med teaterhistoria och ledarskap.
Under kursen arbetar du också med instudering av en kortare dramatisk scen samt i en dans-, tal- eller musikalproduktion som visas vid offentliga föreställningar på teatern.

Det andra året blir arbetet mer självständigt med projektledning, regiarbete och pedagogiska uppgifter. Året kombinerar färdighetsträning med föreställningsproduktion. Färdighetsträningen från första året fördjupas och tillämpas i produktionen av två större föreställningar som spelas offentligt på teatern. Under året arbetar vi också med scenografi, ljus och kostym.

Kursupplägg – år 1
Det första året är i huvudsak inriktat på färdighetsträning. Du får arbeta med olika dansstilar, musik, med grupp och enskild undervisning i sång samt improvisation och scenframställning. Vi arbetar också med teater- och musikalhistoria, regi och praktisk pedagogik.
Under kursen arbetar du också med instudering av en kortare dramatisk scen. Du medverkar i en taldramatisk- eller musikalproduktion som visas vid offentliga föreställningar på teatern.

Kursupplägg – år 2
Det andra året kombinerar färdighetsträning med föreställningsproduktion. Färdighetsträningen från första året fördjupas och tillämpas i två större produktioner som spelas offentligt på teatern. Du kommer att få regissera samt ge praktisk ledning av teaterkurser. Under året ges också kurser i scenografi, ljus och kostym.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://wendelsberg.se/studera/musikallinjen/

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Wendelsbergs folkhögskola

På Wendelsberg kan du skaffa dig gymnasiekompetens eller förbereda dig för ett yrkesliv med teater eller annat artisteri. Här hittar du också utbildningar med inriktning på ledarskap i olika former samt en ettårig Lärarassistentutbildning.

Läs mer om skolan

Postadress:
Wendelsbergs folkhögskola

435 35 Mölnlycke

Telefon: 031-338 05 30
E-post: info@wendelsberg.se
Webbadress: http://www.wendelsberg.se/