Studium Musicum, distans 50%

Profilkurs, Distanskurs Sankta Elisabets folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Studium Musicum en unik kyrkomusikalisk distanskurs på halvfart med förreformatoriskt innehåll.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vissa musikaliska förkunskaper krävs och de som inte har en musikutbildning kan vid behov få göra ett musikprov innan antagning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 21 jun 2024

Träffar:
8 obligatoriska träffar
30 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 400kr per termin för noter och förbrukningsmateriel. Deltagaren står själv för uppehälle vid de obligatoriska träffarna i Göteborg samt resan till Frankrike. Skolan subventionerar delvis måltider.

Kontakt: Ulf Samuelsson

Telefon: 0705-916787

E-post:
ulf.samuelsson@kln.se

Studium Musicum är en distanskurs och genomförs på halvfart under två terminer. Klassen träffas obligatoriskt veckovis via det digitala verktyget Teams där man tillsammans med lärare arbetar med teman som Gregoriansk sång, körmetodik, orgel och annat.

Läsårets åtta helgträffar i S:ta Elisabets folkhögskolas lokaler i Göteborg är också obligatoriska. Under dessa intensiva undervisningshelger lär vi känna varandra, äter tillsammans och har undervisning både individuellt och i grupp. Innehållet under helgträffarna varierar men exempel på innehåll är: liturgisk orgel och solistisk orgel, liturgik, sångseminarier, orgelseminarier, orgelvård och tematiska seminarier inom epoker, stilar, skolor inom orgellitteraturen mm. Helgträffarna äger rum samtidigt med Studium Biblicum, folkhögskolans bibelkurs, så det finns gott om möjligheter att träffa andra deltagare under gemensamma raster, luncher och middagar. Resa och uppehälle under helgerna bekostas av deltagaren.

• Kursledning och huvudlärare: musikdirektörerna Ulf Samuelsson och Samuel Eriksson.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.elisabet.se/sm

Sankta Elisabets folkhögskola

En liten dagfolkhögskola med katolsk huvudman belägen i Göteborgs centrum. En familjär miljö, där alla är välkomna, alla är sedda och bekräftade. Förståelse och gemenskap ska prägla skolans verksamhet. Den samtalsbaserade folkhögskole-pedagogiken, aktiva deltagandet och skolans lilla format garanterar att varje individ blir synlig och en tillgång för gemenskapen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sankta Elisabets folkhögskola
Sten Sturegatan 1B
411 39 Göteborg

Telefon: 031-13 27 35
E-post: info@elisabet.se
Webbadress: http://www.elisabet.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln