Allmän kurs - Personlig utveckling

Behörighetsgivande kurs Leksands folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Kurs på gymnasienivå som utgår från dina förkunskaper. Förutom kärnämnesläsning arbetar vi med att stärka din självkänsla och ditt självförtroende.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: personligt brev, intervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Externat 1 700 kr/månad (fika + lunch), Internat 4 600 kr/månad (frukost, fika, lunch samt boende)

Kontakt: Dan Kristensson

Telefon: 0247-648 17

E-post:
dan.kristensson@leksand.fhsk.se

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart? Saknar du grundläggande behörighet som i sin tur ger möjlighet att söka högskola eller yrkeshögskola? Då är Allmän kurs på Leksands folkhögskola ett alternativ. Kursen bedrivs på gymnasienivå. Vi ger även möjlighet att läsa in grundskolekompetens.

Hos oss är resan lika viktig som målet. Det är med dialog och förmågan att lyssna som vi bygger vår kunskap. Vi vill att tiden här ska ge dig möjlighet att stanna upp och tänka efter och planera din framtid. Av oss får du verktygen att gå vidare.

Profil Personlig utveckling – Förutom ämnesläsning, som vi bedriver gemensamt, arbetar vi med att bygga upp självkänsla och självförtroende. Längden på kursen är 40 – 120 veckor beroende på hur mycket du har studerat tidigare.

Undervisningen bedrivs på så sätt att vi studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckorsperioder. Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. Vi gör också studiebesök.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia.

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Du betalar för ditt eget material.

Besök oss
Välkommen hit för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. För att du ska få ett så bra mottagande som möjligt kontaktar du kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Sista ansökningsdag är 17 april men du är alltid välkommen att kontakta oss med en förfrågan om eventuell återbudsplats.

 

Upplysningar
Dan Kristensson, utbildningansvarig
Telefon: 0247-648 17
E-post: dan.kristensson@leksand.fhsk.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://leksand.fhsk.se/utbildningar/allman-kurs-personlig-utveckling/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Leksands folkhögskola

Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk mötesplats där du får möjlighet att växa. Vi har utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap och allmän kurs med profilerna personlig utveckling och butik/handel/kommunikation. Skolan ligger vackert belägen vid Siljans strand, på promenadavstånd från Leksands centrum. Här finns plats för cirka 200 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Leksands folkhögskola
Box 281
793 26 Leksand

Besöksadress: Siljegårdsvägen 21 Åkerö

Telefon: 0247-648 00
E-post: info@leksand.fhsk.se
Webbadress: http://www.leksand.fhsk.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln