Historiska bokbandstekniker

Profilkurs, Yrkesutbildning Leksands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Fördjupningskurs inom handbokbinderi. Med början i koptiska bindningar vandrar vi genom historien med karolingiska, romanska, bysantinska, armeniska och orientaliska bokband. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bokbinderi-utbildning eller motsvarande kunskaper i handbokbinderi, intervju

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Materialkostnad betalas av eleven. Externat 1 700 kr/månad (fika + lunch), Internat 4 600 kr/månad (frukost, fika, lunch samt boende)

Kontakt: Roger Johansson

Telefon: 0247 - 648 14

E-post:
roger.johansson@leksand.fhsk.se

Historiska bokbandstekniker är en fortsättning på bokbinderiutbildningen och en fördjupning för dig som redan har goda kunskaper i hantverket.

Vi börjar med koptiska bindningar för att sedan vandra genom historien med karolingiska, romanska, bysantinska, armeniska och orientaliska bokband. Utbildningen behandlar även coperta bindningar med olika häftmetoder. Du lär dig även andra bindningstekniker som t ex knäpprygg.

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Du betalar för ditt eget material.

Besök oss
Välkommen hit för att se hur vi jobbar, känn på atmosfären och bli inspirerad. För att du ska få ett så bra mottagande som möjligt kontakta kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 17 april men du är alltid välkommen att kontakta oss med en förfrågan om eventuell återbudsplats. Du kan ansöka direkt här genom att klicka på ANSÖK HÄR ovan, eller ladda ner ansökningsblankett på Leksands folkhögskolas hemsida.

Öppet för sen ansökan!
Sena ansökningar behandlas efter det att den ordinarie antagningsomgången är avslutad.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.leksand.fhsk.se/utbildningar/bokbinderi/

Leksands folkhögskola

Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk mötesplats där du får möjlighet att växa. Vi har utbildningar inom hantverk, form och design, entreprenörskap och allmän kurs med profilerna personlig utveckling och butik/handel/kommunikation. Skolan ligger vackert belägen vid Siljans strand, på promenadavstånd från Leksands centrum. Här finns plats för cirka 200 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Leksands folkhögskola
Box 281
793 26 Leksand

Besöksadress: Siljegårdsvägen 21 Åkerö

Telefon: 0247-648 00
E-post: info@leksand.fhsk.se
Webbadress: http://www.leksand.fhsk.se/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln