Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola har ett varierat kursutbud med Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och olika specialkurser inom musik, konst, trädgård och skrivande. Vi arbetar även med studiemotiverande folkhögskolekurs och etableringskurs samt kortare kurser och konferenser. Här studerar omkring 250 deltagare varje läsår.

Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola ligger vid Ljusnans strand med naturen nära inpå och stadskärnan inom bekvämt promenadavstånd. Ljusnan passerar genom Bollnäs och omgärdar folkhögskolan med ett av Sveriges renaste vatten. Sommartid kan du svalka dig med ett härligt dopp endast några meter från skolan eller rent av prova på att fiska. Skolan är miljöcertifierad.

På huvudskolan i Bollnäs finns Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och Musiklinjen med fem olika inriktningar; jazz, folkmusik, klassisk, singer-songwriter och ljudteknik/musikproduktion. Här finns även Skrivarlinjen och Pennspetsen.
Skolan har ett trivsamt internat och är tillgänglig för funktionshindrade.

Allmän kurs finns även på vår filial i Vågbro, Söderhamn. Konstskolan finns i Gävle och Trädgårdsutbildningen håller till i Ockelbo, på Wij trädgårdar.
Våra enheter i Gävle, Ockelbo och Söderhamn har inget internat.

Skolan är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Skolallén 10
821 41 Bollnäs