Allmän kurs distans

Ansökan stängd
Skola:
Västerbergs folkhögskola
Plats:
Storvik - Gävleborgs län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Avslutad grundskola. Egen dator med internetuppkoppling samt kunskaper i Word (eller annat textprogram) är ett krav. Du behöver också tillgång till en digitalkamera eller telefon med kamerafunktion, ett headset med mikrofon och webbkamera

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kostnader: Du bekostar själv kurslitteratur, annat studiematerial och studieresor.

Allmän kurs-distans är ett alternativ till gymnasieskola eller komvux. Den är till för dig som behöver läsa in gymnasiet men av olika anledningar föredrar att läsa på distans. 

Undervisningen bedrivs via Office 365. Du får tillgång till alla program du behöver genom skolan.

För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling. Kunskaper i Word (eller annat textprogram) är ett krav. Du behöver också tillgång till en digitalkamera eller telefon med kamerafunktion, ett headset med mikrofon och webbkamera.

Att studera på distans är lika tidskrävande som att studera på plats, skillnaden är att du har större möjlighet att bestämma tidpunkten. För att följa vår distanskurs på heltid behöver du vara uppkopplad minst två gånger per dygn minst 5 dagar per vecka även om mycket av skolarbetet går att göra när man är nedkopplad. Det är också möjligt att följa kursen på deltid.

Du läser de gymnasiegemensamma ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion.

Du kommer att få arbeta mycket med att utveckla din studieteknik. Att studera på distans kräver god självdisciplin på grund av att det i hög grad är du själv som organiserar dina studier.

En trygg miljö med högt i tak underlättar studiearbetet. Därför lägger vi tid på att skapa ett gott studieklimat genom att arbeta mycket med gruppaktiviteter.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Förutom grundläggande behörighet till högskolan eller yrkeshögskolan vill vi ge dig en god grund för ett livslångt lärande, vare sig dina fortsatta studier sker på högskolan, som fortbildning i arbetslivet, eller som ett eget bildningsprojekt.
Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Västerbergs folkhögskola

 

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen. Studerar du på Västerberg kan du även välja att bo på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg