Skola:
Västerbergs folkhögskola
Plats:
Storvik - Gävleborgs län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
15 maj 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att kunna delta i kurserna och redovisa obligatoriska moment krävs grundläggande datorvana, kunskaper i ordbehandling och bildhantering samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon. Du ska kunna hantera din utrustning självständigt.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 3 jun 2025

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kostnader: Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under kursträffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt.

Kontakt: Annika Dahlman

Telefon: 070-351 23 19

E-post:
annika.dahlman@regiongavleborg.se

Fördjupa dina tidigare erfarenheter inom bundet och fritt broderi, utvecklar din kunskapsbank ytterligare och får också en djupare kunskap i att utforma, färgsätta och montera dina egna broderier. 

Här fördjupar du dina tidigare erfarenheter inom bundet och fritt broderi, utvecklar din kunskapsbank ytterligare och får också en djupare kunskap i att utforma, färgsätta och montera dina egna broderier. Vi tittar närmare på broderitraditionen i Sverige, det ortkarakteristiska och kopplar till likheter med broderier i andra delar av världen genom bl.a. olika slag stygn, guld, pärlbroderier.

Vi tittar närmare på broderitraditionen i Sverige, det ortkarakteristiska och kopplar till likheter med broderier i andra delar av världen genom bl.a. olika slag stygn, guld, pärlbroderier.

I kursen ingår teknikövningar på olika stygn, historik, Sveriges broderitraditioner kopplat till/ likheter med omvärlden, färgövningar, formgivning, övningar inom skisstekniker och studiebesök.

Uppgifterna är utformade så att de kan anpassas efter den nivå man själv ligger på. Tidigare erfarenhet inom broderi krävs.

För att kunna delta i kurserna och redovisa obligatoriska moment krävs grundläggande datorvana, kunskaper i ordbehandling och bildhantering samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon. Du ska kunna hantera din utrustning självständigt.

 

Fler kurser inom: Textil / Vävning Broderi

Västerbergs folkhögskola

 

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen. Studerar du på Västerberg kan du även välja att bo på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg