Brunnsviks folkhögskola, filial Gävle

STUDERA PÅ BRUNNSVIK FOLKHÖGSKOLA

Brunnsvik Folkhögskola är en rörelsedriven skola som drivs av en  ideell förening med utgångspunkt att alla människor är lika mycket värda och har rätt till utbildning oavsett kön, bakgrund och kulturell tillhörighet. På Brunnsvik är det viktigt att mötas i ögonhöjd, deltagare såväl lärare emellan. På Brunnsvik strävar vi alla mot att ha ett trivsamt klimat där alla är en potentiell vän. Skolan bedriver sin verksamhet under parollen "Gör din röst hörd". 

Brunnsvik Folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor och är verksam i Gävle, Borlänge och Ludvika. Vår huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan med den regionala arbetarrörelsen. 

Vill du veta mer? Kom och hälsa på!

OBS: Hösten -22 flyttar Brunnsvik Folkhögskola i Gävle till nya lokaler. Vi huserar fr.o.m. Augusti 2022 i anrika Sankt Ansgars beläget mitt i stan på drottningsgatan, med stadsparken Boulongerskogen som närmsta granne. 

Tre deltagare framför en skärm

De utbildningar som vi i nuläget erbjuder är:

  • Allmän Kurs, grund och gymnasienivå, 1-4 år
  • Förändring, demokrati och ledarskap - En processinriktad ledarutbildning, 1 år. 
  • Studiemotiverande Folkhögskolekurs, 13 v
  • Etableringskurs, 6 mån

Skolan har intag både vår- och hösttermin till Allmän kurs och SMF. Till ledarutbildning sker intag på hösten. Skolan är en dagfolkhögskola utan internat som ligger mitt i centrala Gävle. För långa kurser (minst 1 år) utgår en terminsavgift som går till försäkring, studiebesök, kopiering, datorer m.m.

Hitta hit

Postadress:
Brunnsviks folkhögskola, filial Gävle
Hantverkargatan 33
803 23 Gävle

Telefon: 072-4025808

E-post:
sara.jacobsson@brunnsvik.se

Webbadress:
www.brunnsvik.se

Huvudman:
Arbetarnas bildningsförbund
http://www.abf.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Andra utbildningar på skolan: