Allmän kurs grundnivå

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Färnebo folkhögskola, enhet Gävle
Plats:
Gävle - Gävleborgs län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: En avgift på 500 SEK täcker en del kursmaterial, kopiering och försäkring. Kursen är CSN-berättigande.

Kontakt: Therese Fransson

Telefon: 070-173 95 45

E-post:
therese.fransson@farnebo.se

Kursen ger dig chans att studera 1-2 år för att läsa in behörighet till studier på gymnasienivå. 

När du börjar på denna kurs blir du placerad i en grupp utifrån dina förkunskaper och behov. I kursen står ditt lärande i centrum. Målet är att du ska få växa genom ditt lärande och du får arbeta mycket med att utveckla din studieteknik. Du arbetar både självständigt och i samverkan med andra.

På skolan har vi regelbundet gemensamma friluftsdagar, skolsamling där vi bjuder in olika gäster till skolan samt temadagar då vi arbetar med alla ämnen, alla klasser tillsammans.

Kursen genomförs i Gävle.

Kursupplägg

Studierna på Allmän kurs är på heltid och dina studier tar varje dag lika mycket tid som en hel arbetsdag. För att du ska hinna med dina studier måste du vara i skolan från morgonen till sen eftermiddag. Det mesta av dina studier ska du klara av i skolan, men givetvis kan du ändå behöva ta med dig en del skolarbete hem.

Du läser gymnasieämnena svenska, engelska och matematik som enskilda ämnen. På kursen läser vi svenska, historia, samhällskunskap, naturkunskap och religion integrerat inom ramen för temastudier. Ett tema kan t. ex. vara Arbete, Klimatfrågan eller Våra pengar. Vi studerar ett tema oftast under 1-3 veckor. Detta hjälper oss att se samband mellan olika ämneskunskaper och uppmärksamma hur saker och ting hänger ihop.

Även estetiska och praktiska ämnen ingår i kursen. Dessa ämnen kan vara olika varje termin, men det kan t. ex. vara bild, musik, drama eller hantverk.

Antagningsvillkor

För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år (eller åtminstone fylla 18 året du börjar läsa). Om du ska läsa svenska som andraspråk måste du ha godkänt SFI D-betyg, eller motsvarande innan du börjar på kursen. Vi håller antagningsintervjuer i slutet av maj.

Undrar du något? Vi har samlat några vanliga frågor om Allmän kurs.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Slutförda studier ger behörighet till studier på gymnasienivå, till exempel kan du läsa vidare på Allmän kurs gymnasienivå.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://farnebo.se/kurser/allman-kurs-grundniva/

Fler kurser inom: Allmän kurs Grundskolenivå

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Färnebo folkhögskola, enhet Gävle

Färnebo folkhögskola är miljö-, freds- och solidaritetsrörelsens folkhögskola. Vi är en mötesplats för människor som vill lära sig mer om globala frågor, rättvisa och förändring. Vi tror på ditt engagemang!

Läs mer om skolan

Postadress:
Färnebo folkhögskola, enhet Gävle
Drottninggatan 48
803 10 Gävle

Telefon: 026-2222877
E-post: info@farnebo.se
Webbadress: https://farnebo.se/