Allmän kurs gymnasienivå

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Färnebo folkhögskola, enhet Gävle
Plats:
Gävle - Gävleborgs län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år (eller åtminstone fylla 18 året du börjar läsa). Om du ska läsa svenska som andraspråk måste du ha godkänt SFI D-betyg, eller motsvarande innan du börjar på kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: En avgift på 500 kr täcker en del kursmaterial, kopiering och försäkring. Kursen är CSN-berättigande.

Kontakt: Therese Fransson

Telefon: 070-173 95 45

E-post:
therese.fransson@farnebo.se

Kursen ger dig chans att studera 1-3 år för att läsa in behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola. 

När du börjar på denna kurs blir du placerad i en grupp utifrån dina förkunskaper och behov. I kursen står ditt lärande i centrum. Målet är att du ska få växa genom ditt lärande. Du får arbeta mycket med att utveckla din studieteknik och du arbetar både självständigt och i samverkan med andra.

På skolan har vi regelbundet gemensamma friluftsdagar och skolsamling där vi bjuder in olika gäster till skolan samt temadagar då vi arbetar med alla ämnen, alla klasser tillsammans.

Kursen genomförs i Gävle.

Kursupplägg

Studierna på Allmän kurs är på heltid. Du kan genomföra merparten av dina studier i skolan, men givetvis kan du också ta med dig en del skolarbete hem. På Allmän kurs kan du även bli klar med din grundskola, genom att läsa Allmän kurs grundnivå innan du går vidare till gymnasienivå.

Du läser gymnasieämnena svenska, engelska och matematik som enskilda ämnen. På kursen läser vi svenska, historia, samhällskunskap, naturkunskap och religion integrerat inom ramen för temastudier. Ett tema kan t.ex. vara Mat, Våra berättelser eller Makt.

Vi studerar ett tema oftast under 3-5 veckor. Detta hjälper oss att se samband mellan olika ämneskunskaper och uppmärksamma hur saker och ting hänger ihop. Även estetiska och praktiska ämnen ingår i kursen. Dessa ämnen kan vara olika varje termin, men det kan t. ex. vara bild, musik, drama eller hantverk.

Undrar du något? Vi har samlat några vanliga frågor om Allmän kurs.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Slutförda studier ger motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörighet till både universitet och högskola samt yrkeshögskola.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://farnebo.se/kurser/allman-kurs-gymnasieniva/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Färnebo folkhögskola, enhet Gävle

Färnebo folkhögskola är miljö-, freds- och solidaritetsrörelsens folkhögskola. Vi är en mötesplats för människor som vill lära sig mer om globala frågor, rättvisa och förändring. Vi tror på ditt engagemang!

Läs mer om skolan

Postadress:
Färnebo folkhögskola, enhet Gävle
Drottninggatan 48
803 10 Gävle

Telefon: 026-2222877
E-post: info@farnebo.se
Webbadress: https://farnebo.se/