Ny utbildning i hållbart leverne

I höst slås portarna till en helt ny utbildning på Gotlands Folkhögskola i Fårösund upp. - På Ett hållbart Liv får deltagarna möta ett brett urval av omställningens många aktörer, säger linjeledare Claudia Kim.

Klimatångest, utbrändhet och ekonomisk stress är en realitet för många i dagens samhälle. Men måste det vara så? Nej, tycker Claudia Kim.

- Det finns lösningar på både individ och samhällsnivå och på den här nya utbildningen kommer vi att fokusera på att öka kunskapen kring resilienta samhällsbyggen och individuellt hållbara val, säger Claudia Kim.

Genom workshops, fysiskt arbete, odling och hantverk ska kursdeltagarna få lära sig om ekologisk balans, självhushållningshantverk och hur vi kollektivt kan bygga en sundare vardag, med permakulturens principer som grundstenar.

Tillit, gemenskap och etik är ledorden

Det handlar om miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet, hur vi kan leva våra liv utan att söndra och gå sönder som människor och hur vi kan fungera tillsammans. - Det behövs en helhetssyn där vi har omsorg om såväl jorden som om människan och att vi rättvis fördelar våra gemensamma resurser så att vi inte utarmar andras och våra livsrum, säger Kim. - Vi måste jobba aktivt med tillit och trygghet för att gemensamt kunna skapa ett hållbart liv.

Kursen startar höstterminen 2022 och pågår under ett läsår.

Läs mer om kursen och ansök senast 31 maj.