Fotografi - visuell gestaltning termin 3

Profilkurs Katrinebergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
  • Studietakt:
    50%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    21 apr 2024
  • Kurstyp:
    Profilkurs

Fotografi–Visuell Gestaltning termin 3 är en fortsättning på kursen Fotografi–Visuell Gestaltning projekttermin. Kursen distansbaserad med några träffar på Katrinebergs folkhögskola. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Har genomfört kursen Fotografi – Visuell Gestaltning projekttermin, eller motsvarande Kursen är för dig som har grundläggande fotografiska kunskaper, både inom kamerateknik och bildkomposition och vill ta ditt arbete vidare till slutfasen.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 28 okt 2024 - 4 apr 2025

Kontakt: Ann Eringstam

E-post:
ann.eringstam@regionhalland.se

Fokus på termin 3 är att leda ett fotografiskt arbete vidare till en slutprodukt. Inriktningen på termin 3 är: arbete utifrån ett eget fotografiskt projekt. Vi kommer att arbeta med hur man presenterar och hur man avslutar ett projekt. Projektet ska ha ett tydligt mål, som utställning, bok mm. Man får handledning i hur man presenterar och slutför projektet.

Kursen ger inblick i hur andra relevanta yrkeskategorier för den fotografiska processen arbetar. Kursen innehåller också studiebesök på tryckeri, möte med kuratorer för utställningar, besök i fotolabb och andra intressenter inom området. Terminen syftar till att deltagare ska ta steget ut och presentera sitt arbete i de format man själv bestämmer. Kursen ger inblick i att arbeta självständigt med fotografiska processer.

Stora delar av undervisningen bedrivs via nätet där föreläsningar kan ses samt där vi möts och träffas regelbundet.

Terminen avslutas med en gemensam utställning.

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/