Skola:
Katrinebergs folkhögskola
Plats:
Vessigebro - Hallands län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervjudagar 30 maj och 1 juni

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Plats för kursen: Halmstad

Kontakt: Agneta Götesson

Telefon: 073-3413057

E-post:
agneta.gotesson@regionhalland.se

En förberedande utbildning för dig som vill fördjupa och utveckla din förmåga att arbeta processinriktat och självständigt. År 2 kan du söka om du har en grundläggande konstutbildning.

Grundutbildning

Vi utgår från den kunskap du har med dig för att individuellt och tillsammans som grupp utvecklas och utforska konstens praktiska och teoretiska områden. Du får grundläggande kännedom inom en rad olika tekniker och metoder som ger dig friheten att lättare välja metod efter idé.

I föreläsningar och workshops får du möta verksamma konstnärer och genom studiebesök på konstutställningar får du en inblick i samtidskonsten. Allt arbete sker med kontinuerlig handledning. Utöver olika presentationstekniker praktiserar vi att både reflektera över det egna och andras arbeten.

Påbyggnadsår 

Är en naturlig fortsättning på grundutbildningen. Du söker med ett eget projekt att fördjupa dig i som presenteras i en utställning i slutet av läsåret. Med fokus på ditt arbete väljer du kurser efter ditt behov med möjlighet att fördjupa dig i teknik, idé och metod. Gemensamt arbetar vi även utifrån ett tema som sträcker sig över större delen av läsåret.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://katrineberg.regionhalland.se/varakurser/hallandskonstskola

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/