Lärar- och elevassistentlinje

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Katrinebergs folkhögskola
Plats:
Vessigebro - Hallands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
21 apr 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskolor eller motsvarande. Man bör vara 21 år eller äldre. Det är en merit att ha arbetslivserfarenhet.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Håkan Samuelsson

Telefon: 0346-57524

E-post:
hakan.samuelsson@regionhalland.se

Studera till lärar- och elevassistent! Under ett år studerar du ämnen som leder till att du får kompetenser att arbeta som lärar- och elevassistent inom skolan.

Bland kursmomenten finns skolans organisation och uppdrag, idrott,lek och rörelse, psykologi, kommunikation och konflikthantering, pedagogik samt dokumentation och administration. Praktik ute på skolor utgör en viktig del av kursen.

Att arbeta som lärar- och elevassistent innebär att stärka elevers förutsättningar till lärande, utveckling och socialisation genom att skapa trygghet, studiero och möjligheter i skolmiljön, samt komplettera lärarna så att de kan ägna mer tid åt undervisningsprocessen Utbildningen kan också vara intressant för dig som vill arbeta som elevassistent och är även en bra grund för dig som längre fram tänker studera till lärare. Katrinebergs folkhögskola är en del av det nationella nätverket FLiS – Folkhögskolor med Lärarassistent Utbildning i Samverkan.

Behörighetskrav för antagning är 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2. Man bör vara 21 år eller äldre. Det är meriterande att ha arbetslivserfarenhet.  

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://katrineberg.regionhalland.se/varakurser/lararochelevassistent

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/