Scenteknikerutbildning

Ansökan stängd
Skola:
Katrinebergs folkhögskola
Plats:
Vessigebro - Hallands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För tillträde till kursen fordras gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper. Intygad erfarenhet från branschen/området kan tillgodoräknas och vara meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Peter Carlsson

Telefon: 0346-575 13

E-post:
peter.carlsson@regionhalland.se

Kursen riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom orådet för scenteknik samt förbereda för arbete inom området.

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i att arbeta bakom scenen med event, teater och konserter. Du får lära dig ljud- och ljusteknik, riggning och genomföra digitala produktioner. Utbildningen ger kompetens att arbeta med ljusbord, projektions- och mediatekniker, eventtekniker, scentekniker på teatrar och liknande anläggningar. Efter avslutade studier ska du självständigt kunna vara med och ansvara för arbetet med en helscen-, eller eventproduktion på plats eller turné.

Läsåret är uppdelat i olika kursmoment och projekt där teori och praktik varvas med individuella handledningar, föreläsningar och olika uppgifter. Större delen av den teoretiska och grunderna i den praktiska utbildningen sker på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro. Utbildningen kommer också att förläggas på olika scener, teatrar och liknande lokaler i närområdet som kan innebära en mycket kort planeringstid för kursmoment, lokaler och kursledare.

På skolan finns vissa lokaler för sceniskt uttryck. I mindre samarbeten med t ex skolans Skådespelarlinje ges möjlighet att använda sina kunskaper. Tillfälle ges för att skapa scentekniska lösningar, ljus- och ljudsättning. Skolan har ljudinspelningsstudio, blackbox och aula med ljus- och ljudteknisk utrustning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://katrineberg.regionhalland.se/varakurser/scenteknikerutbildning

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/