Scenteknikerutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Katrinebergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  21 apr 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Kursen riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom orådet för scenteknik samt förbereda för arbete inom området.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För tillträde till kursen fordras gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper. Intygad erfarenhet från branschen/området kan tillgodoräknas och vara meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Peter Carlsson

Telefon: 0346-575 13

E-post:
peter.carlsson@regionhalland.se

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i att arbeta bakom scenen med event, teater och konserter. Du får lära dig ljud- och ljusteknik, riggning och genomföra digitala produktioner. Utbildningen ger kompetens att arbeta med ljusbord, projektions- och mediatekniker, eventtekniker, scentekniker på teatrar och liknande anläggningar. Efter avslutade studier ska du självständigt kunna vara med och ansvara för arbetet med en helscen-, eller eventproduktion på plats eller turné.

Läsåret är uppdelat i olika kursmoment och projekt där teori och praktik varvas med individuella handledningar, föreläsningar och olika uppgifter. Större delen av den teoretiska och grunderna i den praktiska utbildningen sker på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro. Utbildningen kommer också att förläggas på olika scener, teatrar och liknande lokaler i närområdet som kan innebära en mycket kort planeringstid för kursmoment, lokaler och kursledare.

På skolan finns vissa lokaler för sceniskt uttryck. I mindre samarbeten med t ex skolans Skådespelarlinje ges möjlighet att använda sina kunskaper. Tillfälle ges för att skapa scentekniska lösningar, ljus- och ljudsättning. Skolan har ljudinspelningsstudio, blackbox och aula med ljus- och ljudteknisk utrustning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/varakurser/scenteknikerutbildning

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

Tillit behövs om du ska funka som skådespelare

Karin och Jennifer trivs i bubblan på skådespelarutbildningen. – Det har varit mycket fokus från lärarna på att vi ska funka som grupp. Vi ska trivas tillsammans, vara schyssta mot varandra och ha kul ihop, säger Karin.

Läs hela artikeln