Introduktionsår i klassisk musik

Profilkurs Birka folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Introduktionsåret i klassisk musik är till för dig som är nybörjare inom klassisk musik! Du kan studera bland annat piano, gitarr, klassisk sång, violin, cello, tvärflöjt, klarinett och blockflöjt.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste fylla 18 år det år du påbörjar utbildningen. Du har grundskola eller påbörjat/avslutat gymnasium. Bifoga ett personligtbrev till din ansökan, men ingen film/ljudfil behöver skickas in.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 29 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Serviceavgift 800 kronor.

Kontakt: Marcus Eklund

E-post:
marcus.eklund@birkafolkhogskola.se

 Hos oss står glädjen och lusten i fokus och vi tror på musikens kraft att berika både kropp och själ. Undervisningen är individanpassad, vi möter dig på din nivå.Genom att uppmuntra nyfikenhet, eget skapande och ansvar vill vi inspirera till hängivenhet, självreflektion, självutveckling och det livslånga lärande ett liv med musik innebär. Förutom undervisning, övning och uppspelningstillfällen består läsåret, bland annat, av gästlärare, konserter och workshops med professionella musiker, samt ett återkommande projekt där tre av Birkas musikinriktningar – klassisk/ jazz/ folkmusik – möts över ett gemensamt tema.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.birka.fhsk.se/utbildningar/program/introduktionsar-klassisk-musik/

Birka folkhögskola

En mil utanför Östersund ligger Birka Folkhögskola, precis längs med Storsjöns strand och med utsikt över Årefjällen. Här möts du av engagerad och kunnig personal, många olika utbildningar och människor från hela världen. Vi gillar att bjuda in till gemensamma aktiviteter, föreläsningar och konserter. För att alla ska få ro och möjlighet att må bra hos oss så är vi en helt drogfri skola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birka folkhögskola
Birkavägen 25
836 95 Ås

Telefon: 063-14 74 00
E-post: info@birkafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.birka.fhsk.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln