Allmän kurs Spanska, Visingsö-Barcelona

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 2 sep 2024 - 30 maj 2025

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Barcelona (Spanien)

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Bli bättre på spanska samtidigt som du läser in gymnasieämnen. Allmän kurs med spanska är en ettårig kurs där du spenderar hösten på Visingsö och våren i Barcelona.

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan. Kursen passar främst dig som är nybörjare i spanska eller som vill repetera tidigare kunskaper i språket.

Studierna 
Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (spanska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  
Vi erbjuder de gymnasiegemensamma ämnena du behöver för att bli grundläggande behörig för högskolestudier: Engelska 5, 6, Samhällskunskap 1a1 och 1a2, Historia 1a1 och 1a2, Religion 1, Svenska 1, 2, 3. Naturkunskap 1a1 och Matematik 1.
I spanska kan du få en särskild behörighet i upp till steg 7.

Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen inom teater och konst samt hälsa och idrott. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

Spanska
Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, att lära sig om kultur och samhälle är därför viktiga inslag i kursen. Vår pedagogik innefattar metoder som PBL (problembaserat lärande), dramaövningar med mera.
Betoningen ligger på muntlig färdighet och träning i att klara vardagssituationer. Studierna är intensiva och baseras på kursböcker och varierande material. 

Klassrumslektioner varvas med specialkurser, projekt och aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. Historia, samhällskunskap och religion kommer att knytas till den verklighet som kursen ges i och att dessa ämnen kommer att ges helt eller delvis på spanska.
Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. 

Dina lärare i spanska har spanska som modersmål och är vana vid att undervisa svenska kursdeltagare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Allmän kurs spanska ger dig bra och användbara språkkunskaper samt internationell erfarenhet, nya vänner och nya kontakter. Oavsett om du är nybörjare i spanska eller redan kan en hel del spanska så kommer du att ha fördjupat dina kunskaper i spanska efter det här året.Vistelsen ger både fördjupade språkkunskaper och internationell livserfarenhet. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://braheskolan.se/#/kurs/allman-kurs-spanska

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/