Högskoleförberedande engelska - Brighton(2)

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen passar dig som har läst engelska på gymnasiet, steg 5-7, och som känner att du vill utvecklas mer, t.ex. inför fortsatta studier på universitet eller högskola.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 sep 2024 - 20 dec 2024

Plats för kursen: Brighton (England)

Kostnader: Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar för kost och logi samt visst kursmaterial, utflykter, skolförsäkring, intyg, mm.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Förbered dig inför studier på högskola/universitetet genom att gå en terminskurs i engelska. Mycket av litteraturen vid högre studier är idag på engelska.

Den som behärskar engelska i tal och skrift klarar sig ofta bättre i arbetslivet och i många andra situationer. Kursen ges på Loxdale English Centre i Brighton, all undervisning sker på engelska med lärare som har engelska som modersmål.

Kursen passar dig som har läst engelska på gymnasiet, steg 5-7, och som känner att du vill utvecklas mer, t.ex. inför fortsatta studier. Kursen ger en bra grund inför fortsatta studier. 

Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och diverse projekt.
Kursen erbjuder verkligen mer än bara engelska!


Undervisning i engelska
Under våra allmänna engelska lektioner fokuserar vi på färdigheter som att tala, lyssna, läsa och skriva och ger dig tid att lära och träna nytt vokabulär, grammatik, engelskt uttal och idiom.

Under första veckan får du göra ett diagnostest och därefter nivågrupperas grupperna. Din studiedag kommer att variera beroende på vilka specialkurser du valt och vilken grupp du tillhör. Skolan börjar kl 09.00 och avslutas ca kl 14.45. 

Under veckan ligger all språkundervisning förlagd innan lunch som obligatoriska ämnen. Efter lunch är studier obligatoriskt men här finns valmöjligheter inom ramen för det vi kalla English Plus och English through

English plus
För att få ut så mycket som möjligt av tiden på Loxdale kombineras språkstudierna  med ett spännande utbud av kulturella och pedagogiska ämnen som konst, trädgårdsarbete, mode, drama, fotografi, miljöstudier, media, brittisk kultur, historia och kreativ engelska. Detta ger dig en ännu bredare förståelse för det engelska språket på en djupare, kulturell nivå.
Exakt vilka ämnen som erbjuds kan variera något från termin till termin.
Du får mer information om vilka ämnen du kan välja efter att du blivit antagen.


English through 
Som en del av kursen lär du dig engelska genom ett annat ämne, med fokus på att utveckla språket. Detta kallas "English Through" och du kan välja bland ämnen som tentamen, historia, film, konstuppskattning, affärsengelska, kreativt skrivande, musikuppskattning och skriva en barnbok.
English through innebär inte att du ska bli expert på trädgårdsarbete om du väljer "gardening" utan att du ska bli mer familjär med de olika uttryck och det vokabulär som används inom ämnet. Du får mer information om vilka ämnen du kan välja efter att du blivit antagen.

Föreläsningar
För att göra studietiden så stimulerande som möjligt, erbjuds varje vecka en föreläsning som fokuserar på olika aspekter av det brittiska livet. Exempel på föreläsningar kan vara: Homelessness, Things to do in London, British History, HIV and the Terence Higgins Trust, Presentation Techniques, Brighton Music Scene, London Architecture, Street Art, Acupuncture and Nutrition.

Britain today
Under lektionerna ”Britain today” lär du dig  mer om det brittiska samhället. Lektionerna tar upp olika aspekter av det moderna Storbritannien, med ämnen som välfärd, utbildning, politiska och rättsliga system.

Aktivitetsvecka
I mitten av terminen ligger en aktivitetsvecka vars syfte är att du ska få möjlighet att studera olika aspekter av samhälls- och kulturliv i Storbritannien.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://braheskolan.se/#/kurs/hogskoleforberedande-engelska-brighton

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/