Performing Arts and English - Brighton

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska och av estetiska uttrycksformer inom Performing Arts. Du bör ha förkunskaper i engelska motsvarande lägst nivå steg 5.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 20 dec 2024

Plats för kursen: Brighton (England)

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Utveckla ditt intresse för 'Performing Arts' samtidigt som du utvecklar din engelska i Brighton på Loxdale English Centre.

 Under en termins studier får du möjlighet att förbättra språket, utveckla dina estetiska sidor och skaffa dig insikter om Englands kultur och samhälle. Du bor inackorderad hos en engelsk värdfamilj som ger dig erfarenhet av engelskt vardagsliv.

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska och som är intresserad av estetiska uttrycksformer inom scenisk gestaltning. Du bör ha förkunskaper i engelska motsvarande nivå steg 5. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen och du utvecklar dina estetiska förmågor.

Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och diverse projekt.

PERFORMING ARTS

På förmiddagarna läser du engelska och 2-3 eftermiddagar per vecka läser du ämnen med inriktning mot performing arts/scenisk gestaltning.
Kursen ger dig en inblick i engelsk och brittisk kultur och hjälper dig att få ut det mesta språkligt under lektionerna inom scenisk gestaltning.

Dans:
Kursen ändras varje session för att ta hänsyn till de deltagande studenterna. Kärnan i kursen är dock Contemporary Dance. Klasserna täcker ett brett spektrum av metoder för att ge eleverna en grundlig (men delvis) överblick över området. Vi kommer att titta på olika aspekter av dans inklusive improvisation, koreografi och uppträdande.

Drama:
Den här kursen utforskar en mängd praktiska och teoretiska tekniker inklusive texttolkning, rörelse, fysisk teater, komedi och improvisation.

Sång:
Deltagarna jobbar med olika aspekter av sångtekniker inklusive uppvärmning, producera ett kvalitetsljud, tonproduktion, övningar, utöka räckvidden och diafragmatisk stöd. Ton, arrangemang och sångstruktur kommer alla att brytas ner och analyseras. Även fokus på att hantera nerver och ångest på scen.ENGELSKA

Under de allmänna engelska lektionerna fokuserar vi på färdigheter som att tala, lyssna, läsa och skriva och ger dig tid att lära och träna nytt vokabulär, grammatik, engelskt uttal och idiom.

Under första veckan får du göra ett diagnostest och därefter nivågrupperas grupperna. Din studiedag kommer att variera beroende på vilka specialkurser du valt och vilken grupp du tillhör. Skolan börjar kl 09.00 och avslutas ca kl 14.45.


Inom ämnet engelska kommer det att ges lektioner på målspråket i exempelvis grammatik och allmän språklära, kulturhistoria, litteratur och geografi. All undervisning i engelska sker på målspråket. Du förväntas att aktivt delta i klassrumsarbetet och även kommunicera på målspråket. Under kursens gång kommer du bland annat att:
• lära dig grundläggande engelsk grammatik och terminologi
• utveckla ditt ordförråd
• lära dig om kultur i den engelskspråkiga världen
• läsa engelskspråkig litteratur
• studera Storbritanniens kultur och historia
• öva upp din förmåga att nyanserat diskutera och samtala kring olika ämnen
• öva upp din förmåga att hålla muntliga redogörelser i olika sammanhang
• träna dig att i läsa och förstå olika typer av text på engelska
• förstå språkets roll som kulturbärare
• läsa om och diskutera aktuella händelser i världen

 

Föreläsningar
För att göra studietiden så stimulerande som möjligt, erbjuds varje vecka en föreläsning som fokuserar på olika aspekter av det brittiska livet. Exempel på föreläsningar kan vara: Homelessness, Things to do in London, British History, HIV and the Terence Higgins Trust, Presentation Techniques, Brighton Music Scene, London Architecture, Street Art, Acupuncture and Nutrition.

Britain today
Under lektionerna ”Britain today” lär du dig mer om det brittiska samhället. Lektionerna tar upp olika aspekter av det moderna Storbritannien, med ämnen som välfärd, utbildning, politiska och rättsliga system.

Aktivitetsvecka
I mitten av terminen ligger en aktivitetsvecka vars syfte är att du ska få möjlighet att studera olika aspekter av samhälls- och kulturliv i Storbritannien som du sedan redovisar i projektform. Tillsammans med klasskompisar och din lärare att ordnar du studiebesök och aktiviteter i olika delar av landet. Du kan också till exempel ha praktikplats på ett företag i Brighton.

Föreläsningar
För att göra studietiden så stimulerande som möjligt, erbjuds varje vecka en föreläsning som fokuserar på olika aspekter av det brittiska livet. Exempel på föreläsningar kan vara: Homelessness, Things to do in London, British History, HIV and the Terence Higgins Trust, Presentation Techniques, Brighton Music Scene, London Architecture, Street Art, Acupuncture and Nutrition.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7. Möjlighet finns också att ta en Cambridge English-examina som har gott anseende i många länder, och såväl arbetsgivare som universitet och myndigheter världen över erkänner dessa språkexamina.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://braheskolan.se/#/kurs/performing-arts-and-english

Vi firade varje person som blev antagen till musikhögskolan, även om vi var konkurrenter

David Borgemo är konsertgitarrist och framgångsrik kompositör av gitarrmusik. Hans verk har fått internationell uppmärksamhet. Men han har fortfarande fina minnen från sin tid på musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola.

Läs hela artikeln

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/