Akvarellmålning - grund, vårkurs

Ansökan stängd
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 maj 2024 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisning på folkhögskola är kostnadsfri, du betalar för kost, logi och visst kursmaterial. Se skolans hemsida för priser.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Under fem dagar fördjupar vi oss i akvarellens värld och lär oss olika tekniker. 

Kursen är fulltecknad, ansök gärna om reservplats.

Vi lär oss olika tekniker och du kommer få praktiska tips och övningar för att lära känna materialets möjligheter och under veckans gång kommer ditt personliga uttryck få allt större plats.
Vi undersöker hur sinnena kan öppna upp för vår kreativa process och varje dag inleds med en kort meditation, frivillig,  så att vi är grundade inför skapandet.

Vi kommer arbeta utifrån olika teman såsom färglära, ljus och skuggor, landskap, komposition, perspektiv och lekfullt abstrakt. När vädret tillåter ger vi oss ut i den sköna omgivningen och låter oss inspireras.

Framförallt ligger fokus på experimenterande och glädje till måleriet, de bästa verktygen för att utvecklas och njuta av skapandet. Har du egna projekt och idéer finns det givetvis även utrymme för det, Johanna vägleder var och en efter personliga önskningar och behov.

Arbetsformer
Vi arbetar i små grupper för att kunna ge alla deltagare individuell handledning. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar som varvas med korta genomgångar.

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/