Teckning fortsättningskurs

Sommar/helg/veckokurs Mullsjö folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  6 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

I kursen arbetar vi bland annat med modell och fokuserar på former, vinklar, proportioner osv. Därefter arbetar vi utomhus i friare uppgifter med att se, göra urval och skapa ett bildspråk.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kurserna har ett begränsat antal deltagare och vi tillämpar löpande antagningar. Vid antagning prioriteras de kursdeltagare som väljer helpension.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 6 aug 2022

Kostnader: Helpension: 5 340 kr (alt 1)* 6 340 kr (alt 2)* 5 840 kr (alt 3)*

Kontakt: Mullsjö folkhögskola

Telefon: 0392-374 00

E-post:
info@mullsjofolkhogskola.se

Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått Teckning – grundkurs eller som redan har grundläggande kunskaper om perspektivlära och proportioner och har viss teckningsvana sedan innan.

Kursen ger dig möjlighet att öva och fördjupa dina färdigheter och insikter i det avbildande tecknandet. Som en fortsättning på grundkursen arbetar vi vidare utifrån de två temana – att se och återge samt bildligt berättande.

I det första temat arbetar vi med precision och ren avbildning som mål. Här arbetar vi bland annat med modell och fokuserar på former, vinklar, proportioner osv. Därefter arbetar vi utomhus i friare uppgifter med att se, göra urval och skapa ett bildspråk. I tillägg arbetar vi också med frigörande övningar och skissteknik.

Till skillnad från grundkursen ger fortsättningskursen ännu mera tid till fördjupning och övning, samt större frihet i vissa uppgifter. Materialen för kursen är i första hand kol, blyerts och tusch. Vi tecknar både inomhus och utomhus så långt det är möjligt.

 

Kursledare

Kristofer Henriksson. Konstnär. Har en utbildning från Kunstakademiet i Trondheim (Magisterexamen i Fri Konst, 2008 – 2010, Kandidatexamen i Fri Konst, 2005 – 2008), Gerlesborgsskolan i Bohuslän (Konstnärlig grundutbildning, 2003 – 2005).

Kristofer har arrangerat och deltagit i grupp- och separatutställningar i Sverige och utomlands och hans arbeten har visats bl.a. av Astrup Fearnley Museet i Oslo, Nasjonal Museet i Oslo, Kobe Biennalen 2011 i Kobe (Japan), Dunkers kulturhus i Helsingborg, Alma Löv Museet i Värmland, Gowen Contemporary i Geneve (Schweiz), OSL Contemporary i Oslo och Telemark Kunstnersenter i Skien. Han har tidigare hållit kortkurser på Mullsjö Folkhögskola och Trøndertun Folkhøgskole i Norge. 

 

*Prisalternativ när det gäller boende (se ovan)
Alternativ 1: enkelrum med wc/dusch i korridor (grundpaketet)
Alternativ 2: enkelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)
Alternativ 3: dubbelrum med wc/dusch på rummet (begränsat antal platser)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://mullsjofolkhogskola.nu/kurs-konferens/sommarkurser/teckning-v-31/

Mullsjö folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor och idéer, lokalt förankrad och med ett globalt perspektiv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på människan, baserad på en kristen livssyn och i en drogfri miljö. Förutom allmän bildning har internationella frågor, hälsa och skapande verksamhet en central plats. Skolan har cirka 150 studerande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mullsjö folkhögskola
Box 3
565 21 Mullsjö

Besöksadress: Björksätervägen 4

Telefon: 0392-374 00
E-post: info@mullsjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.mullsjofolkhogskola.se/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln